Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Ο άνθρωπός μας στην Αβάνα - by To Skouliki Tom

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να επισκεφτεί την Κούβα για να αποδώσει φόρο τιμής στο Φιντέλ Κάστρο, αφού υπάρχει κίνδυνος οι Κουβανοί να τον κρατήσουν εκεί και να τον ανακηρύξουν Κομαντάντε.

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Ο θάνατός σου η ζωή μου - by To Skouliki Tom

Παρακολουθώντας τα χιλιάδες σχόλια που γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες - και συνεχίζονται να γράφονται - με αφορμή το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο, παρατήρησα το ίδιο φαινόμενο που παρατηρώ κάθε φορά που πεθαίνει μια εξέχουσα προσωπικότητα.

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Μαύρη Παρασκευή - by To Skouliki Tom

Ενώ ολόκληρη η χώρα βιώνει ένα δεύτερο Σύνδρομο Κατοχής και καταναλώνει σαν να μην υπάρχει αύριο - ένεκα Black Friday - στη Μόρια της Λέσβου ζουν τη δικιά τους Μαύρη Παρασκευή, αφού από έκρηξη γκαζιού που σημειώθηκε χθες τη νύχτα έχασαν τη ζωή τους μια 66χρονη γιαγιά και το 4χρονο εγγονάκι της, πολλοί ακόμα τραυματίστηκαν, ενώ 3 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το κόλπο έπιασε - by To Skouliki Tom

Black Friday ξημέρωσε σε ολόκληρη τη χώρα, αν και αυτό δεν ήταν απαραίτητο, αφού κάθε μέρα που ξημερώνει στην Ελλάδα είναι μαύρη σαν καλιακούδα.

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Δεν θυμάμαι - by To Skouliki Tom

Σε ναυάγιο φαίνεται πως οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του κυπριακού ζητήματος κι αυτό είναι πολύ λογικό, αφού το κυπριακό ζήτημα είναι κατά βάση ζήτημα φιλοσοφικό - μπορείς να μιλάς με τις ώρες για αυτό αλλά στο τέλος δεν βγαίνει τίποτα.

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Γουέλκαμ Μίστερ Πρέζιντεντ - by To Skouliki Tom

Σε φιλικό κλίμα παραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Μπάρακ Ομπάμα με τον Προκόπη Παυλόπουλο, αφού ΗΠΑ και Ελλάδα συνδέονται από δικτατορικές σχέσεις που πάνε πολύ πίσω στη δεκαετία του '60, όταν ο Πάκης διάβαζε για τη Νομική και δεν έμαθε ποτέ ότι είχαμε αμερικανοκίνητη Χούντα.

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Η εκλογή Τραμπ ήταν ευλογία για τον τόπο - by To Skouliki Tom

Όσο περνάνε οι μέρες, τόσο περισσότερο πείθομαι ότι η εκλογή Τραμπ ήταν ευλογία για τον τόπο κι όταν λέω τόπο δεν εννοώ μόνο την Αμερική αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη.

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Γιατί κέρδισε ο Τραμπ; - by To Skouliki Tom

Από τη στιγμή που ο πλανήτης ανοιγόκλεισε τα μάτια του και σιγουρεύτηκε για την εκλογή Τραμπ, έχουν γραφτεί εκατοντάδες κείμενα σχετικά με τους λόγους της δήθεν νίκης-σοκ.

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

Το Αμερικανικό Όνειρο - by To Skouliki Tom

Σοκαρισμένη είναι η υφήλιος από την εκλογή Τραμπ, αφού οι ίδιοι δημοσκόποι που είχαν προβλέψει ΝΑΙ στο ελληνικό δημοψήφισμα και ΟΧΙ στο Brexit, έπεσαν έξω και στις αμερικανικές εκλογές.

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

Ανασχηματιστήκαμε - by To Skouliki Tom

Σε σαρωτικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης προχώρησε την Παρασκευή το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας, διατηρώντας το ευέλικτο σχήμα των 352 υπουργών σε κάθε υπουργείο, αν και δεν αποκλείεται όλο αυτό να έγινε για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από το διαζύγιο Σκορδά-Λιάγκα που, ομολογουμένως, είναι πολύ πιο ενδιαφέρον.

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Ευτυχισμένοι μαζί - by To Skouliki Tom

Μιλώντας στο κανάλι Mega One, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος έκανε λόγο για ανέγερση εκκλησιαστικών νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων κατά της ομοφυλοφιλίας, ενώ μέσα στους άμεσους στόχους του είναι η ανέγερση πανεπιστημίων και στρατιωτικών σχολών που θα προετοιμάζουν τους νέους για τη Ι' Σταυροφορία κατά των πούστηδων που λυμαίνονται τη Μεγαλόνησο.

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Σεισμός, σεισμός, αυνανισμός! - by To Skouliki Tom

Πανικό έχει σκορπίσει στο πανελλήνιο η πρόβλεψη του Δ/ντη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Α. Τσελέντη για επερχόμενο μεγάλο σεισμό, που θα αποσχίσει την Ελλάδα από την Ευρώπη και θα τη στείλει στην Αφρική όπου ανήκει.