Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Μπάτε σκύλοι αλέστε - by To Skouliki Tom

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι Έλληνες όλης της επικράτειας μετά τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τη συνθήκη της Λωζάνης, αφού υπάρχει κινδύνος να τις πάρει πίσω και τα νησιά του Αιγαίου να μας μείνουν πεσκέσι.

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Σαν ελβετικό ρολόι - by To Skouliki Tom

Ενώ η Ελλάδα διανύει αισίως το έβδομο έτος χρεοκοπίας - να τα χιλιάσει -, ξεπουλάει τα πάντα και σε λίγα χρόνια δεν θα έχει μείνει ούτε χαλίκι στα Ψαχνά Ευβοίας σε ελληνικά χέρια, ο δημόσιος διάλογος περιστρέφεται γύρω από τα Θρησκευτικά στα σχολεία και τις κοντρίτσες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που πάνε ντουγρού για συγκυβέρνηση.

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Δώστε τα όλα - by To Skouliki Tom

Σε συνέχεια του φορολογικού πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο και συμπεριλάμβανε τη δημιουργία του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων με θητεία 99 ετών, ψηφίζεται απόψε στη Βουλή ακόμα ένα υπέροχο πολυνομοσχέδιο που, ανάμεσα σε άλλα, προβλέπει την υπαγωγή της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ και άλλων 352 ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο, προκειμένου να πάρουμε τη δόση των 2,8 δις.

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Ηθικοί αυτουργοί - by To Skouliki Tom

Το θέμα που κυριάρχησε χθες στην τηλεόραση - κι άρα και στα social media - ήταν τα επεισόδια στη Μυτιλήνη και η φωτιά στο hot spot της Μόριας που κατέστρεψε το 60% του στρατοπέδου κράτησης κι είχε ως αποτέλεσμα 4.000+ άνθρωποι να περιφέρονται στους δρόμους μέσα στη νύχτα.

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

O homo universalis και άλλοι αστικοί μύθοι - by To Skouliki Tom

Μία από τις πιο συνηθισμένες απαντήσεις όταν λες σε κάποιον ότι με τις εκλογές δε θα αλλάξει τίποτα, αφού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν στην ίδια συμμορία - όπως παλιότερα άνηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - είναι "αυτούς έχουμε, αν έχεις να προτείνεις καμιά καλύτερη λύση, αντί να αφορίζεις τους πάντες, γράψτη να τη δούμε".

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Καλωσήρθατε στα Φασιστόκαστρα - by To Skouliki Tom

Όπως γνωρίζει ολόκληρη η υφήλιος, οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιόκαστρου και 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιόκαστρου αποφάσισαν ομόφωνα τη μη ένταξη παιδιών προσφύγων στα σχολεία τους, οπότε Ωραιόκαστρο και Παλαιόκαστρο ακούν πλέον σε ένα όνομα: Φασιστόκαστρα.

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Υπάρχει (ευτυχισμένη) ζωή πριν το θάνατο; - by To Skouliki Tom

Τώρα που έχουν περάσει 2 μέρες από την είδηση της "μη υποβοηθούμενης ευθανασίας" του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλλιου και κανείς δεν ασχολείται πια με αυτήν - όπως συμβαίνει πάντα με όλες τις ειδήσεις - μπορώ επιτέλους να γράψω μερικές σκόρπιες σκέψεις πάνω στο θέμα.

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Παραμύθια για αγρίους - by To Skouliki Tom

246 εκατομμυρία ευρώ. Τόσα ήταν τα λεφτά που έδωσαν συνολικά οι 4 επιχειρηματίες για να πάρουν από μία τηλεοπτική άδεια που, δεδομένης της διαφημιστικής πίτας, δεν αξίζει πάνω από 3-4 εκατομμύρια - και πολλά λέω.

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

Η πλέμπα - by To Skouliki Tom

Ξεκαθαρίζει, όπως όλα δείχνουν, το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα, αφού οι τηλεοπτικές άδειες θα περάσουν από χέρια μαφιόζων σε χέρια αρχιμαφιόζων, ώστε να μπει ένα τέλος στη δεξιά διαπλοκή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και να περάσουμε και επισήμως στην αριστερή διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ.