Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Λέμε ΝΑΙ στο ρατσισμό - by To Skouliki Tom

Ηχηρό ΝΑΙ στο ρατσισμό και την ξενοφοβία λένε οι Έλληνες, αφού, σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού ερευνητικού οργανισμού Pew, είμαστε οι πιο ρατσιστές από όλους τους Ευρωπαίους απέναντι στους Εβραίους, τους Ρομά και τους μουσουλμάνους.

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Μερικές σκόρπιες σκέψεις για το πραξικόπημα στην Τουρκία - by To Skouliki Tom

Την περασμένη Παρασκευή, την ώρα που έγινε το πραξικόπημα στην Τουρκία, βρισκόμουν με τα παιδιά από τη Mano Aperta στη Φιλοξενία Προσφύγων στο 5ο Λύκειο Αθηνών. Είχαμε μόλις τελειώσει τη λάντζα από το μαγείρεμα, το σερβίρισμα και τη διανομή του βραδυνού στις άλλες καταλήψεις.

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

Πραξικόπημα από τα Lidl - by To Skouliki Tom

Απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος έγινε αργά χθες το βράδυ στην Τουρκία, οπότε οι Τούρκοι γέμισαν το twitter με #ThisIsACoup αλλά μετά το περσινό φιάσκο του Αλέξη Τσίπρα δεν τους πίστευε κανείς.

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

Μας έχω σιχαθεί - by To Skouliki Tom

Διαβάζω από το πρωί αυτά που γράφονται στα social media, με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια, και πραγματικά δε μπορώ να πιστέψω στα μάτια μου.

Μακάρι να καταλαβαίναμε - by To Skouliki Tom

Άλλη μια ανέμελη μέρα ξημέρωσε για την ανθρωπότητα, αφού ένας αρματωμένος ψυχάκιας στη Γαλλία καβάλησε ένα φορτηγό και σκότωσε 84 άτομα, ενώ άλλα τόσα περίπου νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

Σκανδαλίζημενς - by To Skouliki Tom

Σε Πύργο της Βαβέλ εξελίσσεται η υπόθεση Siemens για την Ελληνικη Δικαιοσύνη, αφού η δίκη αναβλήθηκε επ' αόριστον και η προδικασία θα ξεκινήσει από την αρχή, επειδή δε βρέθηκε ένας χριστιανός να μεταφράσει στη μητρική γλώσσα των 14 αλλοδαπών κατηγορουμένων την επίδοση της κλήτευσης και του παραπεμπτικού βουλεύματος.

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Στο Ντάλας το έκαναν αμέρικαν μπαρ - by To Skouliki Tom

Σε Άγρια Δύση έχει μετατραπεί η άγρια δύση των ΗΠΑ τις τελευταίες ώρες, αφού στο Ντάλας γίνεται εμφύλιος μεταξύ μπάτσων και πολιτών.

Η Ιταλία τίναξε την banca στον αέρα - by To Skouliki Tom

Στιγμές δόξας ζει ο τραπεζικός καπιταλισμός, αφού το ιταλικό τραπεζικό σύστημα πνέει τα λοίσθια, οπότε είναι προφανές πως ήρθε η ώρα για λίγη περισσότερη Δημοκρατία και στην Ιταλία.

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

ΟΧΙ για πάντα - by To Skouliki Tom

Σαν σήμερα, πέρσυ τέτοια μέρα, την επομένη του δημοψηφίσματος, όπου το ΟΧΙ είχε επικρατήσει του ΝΑΙ με 61%, ο Πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας κάλεσε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, οπότε ο ανυποψίαστος ελληνικός λαός άρχισε να υποψιάζεται ότι το ΟΧΙ του θα πήγαινε στα σκουπίδια και τη θέση του θα έπαιρνε ένα βαρβάτο ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.