Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016

Ένας ταχυδακτυλουργός από τα Ιεροσόλυμα - by Χάρης Ζάβαλος

Το σωτήριο έτος 1998, ο φοβερός και τρομερός εκσυγχρονιστής της καρδιάς μας, Κώστας Σημίτης, αποφασίζει ότι είναι ντροπή να φέρνουμε από τα Ιεροσόλυμα στα κουτουρού το Άγιο φως, που μας μεταφέρει το γενέθλιο μήνυμα της γέννησης του Τζίζας του Θαυματοποιού (σε περίπτωση που τα λίτρα μαγειρίτσας που θα καταναλωθούν και η γενοκτονία αμνοεριφίων δεν μας δώσει να καταλάβουμε τι ακριβώς παίζει γιορτάρες μέρες) και διέταξε, ο κολοσσός αυτός της πολιτικής, να υποδεχόμαστε το καντήλι με τιμές αρχηγού Κράτους.

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

Εβδομάδα των Παθών - by To Skouliki Tom

Πραγματική Εβδομάδα των Παθών αποδεικνύεται η τρέχουσα για τη χώρα μας, αν και στην Ελλάδα όλες οι εβδομάδες είναι εβδομάδες των παθών - και των λαθών που δεν γίνονται ποτέ μαθήματα -, ενώ κάθε μέρα είναι Μεγάλη Παρασκευή, με αποτέλεσμα το Πάσχα να μην έρχεται ποτέ.

Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Στο βάθος απεργία - by To Skouliki Tom

Σε βαθύ σκοτάδι έχει βυθιστεί ολόκληρη η χώρα εξαιτίας της απεργίας των δημοσιογράφων, αν και στην Ελλάδα δεν υπάρχει δημοσιογραφία και οι δημοσιογράφοι υπάρχουν μόνο για να γεμίζουν τα πάνελ και τις στήλες των εφημερίδων με τις σκατόφατσές τους.

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Στο άγνωστο με βάρκα τη Ζωή - by To Skouliki Tom

Σε ανοιχτή εκδήλωση στο θέατρο Χυτήριο, η τέως πολέμαρχος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης το νέο της κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας», υπό τους ήχους του πρόσφατου τραγουδιού από τα '80s «People have the power».

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

Το χρονικό της επίσκεψης του Πάπα στο Death Star - by To Skouliki Tom

Παγκόσμιο μήνυμα αγάπης και προδέρμ έστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος από το πολύπαθο νησί της Μυτιλήνης, συνοδευόμενος από εγχώριο και ξένο παπαδαριό που ξεροστάλιαζε περιμένοντάς τον στο λιοπύρι για να φωτογραφηθεί μαζί του.

Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Ο φόβος φυλάει τα έρμα - by To Skouliki Tom

Είναι Απρίλιος του 2016 και σαν χθες μου φαίνεται όταν πριν από 2 μήνες τα ΜΜΕ ήταν έτοιμα να μπουκάρουν στη Σουηδική Ακαδημία και να αρπάξουν με το έτσι θέλω το Νόμπελ Ειρήνης που άνηκε δικαιωματικά στη γιαγιά Αιμιλία, τον ψαρά Στρατή και τη Σούζαν Σάραντον αλλά κατά βάση ήταν περιουσία ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Xu Lirong αλάνι για πάντα στο λιμάνι - by To Skouliki Tom

Με νεοφιλελεύθερες τιμές αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση να γιορτάσει τα 3 χρόνια από τον θάνατο της Μάργκαρετ Θάτσερ, αφού σήμερα το πρωί έφτασε στο Μαξίμου το αφεντικό της Cosco για να παραλάβει δια χειρός Αλέξη Τσίπρα τα κλειδιά του ΟΛΠ.

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Καπέλο Παναμά από τον τόπο σου - by To Skouliki Tom

Ενώ η αποκάλυψη των Panama Papers εξακολουθεί να βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα των ξένων εφημερίδων, στην Ελλάδα ασχολούμαστε ακόμα με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, αν και δημόσιος υπάλληλος που έχει ρουφήξει εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια, είναι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και τα χώνει σε συνταξιούχους του ΙΚΑ που ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους και τα έφαγαν μαζί με τους τυροπιτάδες και τον Θεόδωρο Πάγκαλο.