Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

Το βασανιστήριο της σταγόνας - by To Skouliki Tom

Στο βασανιστήριο της σταγόνας, μια σταγονίτσα νερού πέφτει στο κεφάλι ενός ανθρώπου με συγχρονισμένη περιοδικότητα μέχρι που η αέναη ροή του επιφέρει τρέλα στο θύμα. Λέγεται ότι το βασανιστήριο αυτό δεν αντέχεται περισσότερο από δύο εβδομάδες.

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Λαθραίοι επενδυτές - by To Skouliki Tom

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα», ο Δημήτρης Μάρδας είπε πως η Κυβέρνηση θα εξετάζει το προφίλ προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα και, σύμφωνα με αυτό, θα διερευνώνται οι δυνατότητες παροχής κινήτρων σε όσους έχουν τη δυνατότητα επενδύσεων ύψους τουλάχιστον 250.000 ευρώ.

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Ούτε θύτες ούτε θύματα - by To Skouliki Tom

Από την επίθεση στο Charlie Hebdo μέχρι τις χθεσινές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, έχει ανοίξει ένας διάλογος σχετικά με την υπηκοότητα και τη θρησκεία των δραστών.

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Το κερασάκι στην τούρτα - by To Skouliki Tom

Σήμερα είχα σκοπό να γράψω λίγα πράγματα για την περίφημη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας σχετικά με την αντιμετώπιση του προσφυγικού, δηλαδή την ανακοπή των προσφυγικών ροών. 

Τελικά, ήρθαν οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες που δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να βάλουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στην εν λόγω συμφωνία.

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

To τελευταίο ξεκαθάρισμα - by To Skouliki Tom

Δεν έχει ούτε τρία 24ωρα από τότε που χιλιάδες πρόσφυγες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το βούρκο της Ειδομένης και να διασχίσουν χειμάρρους για να παρακάμψουν τα κλειστά σύνορα και να συνεχίσουν την πορεία τους προς την ελευθερία.

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

Περαία μου, Περαία μου με το προσφυγικό σου - by To Skouliki Tom

Φαντασμαγορικές είναι οι σκηνές που διαδραματίζονται εδώ και λίγες μέρες στο λιμάνι του Πειραιά, αφού, αφενός, ο ήλιος είναι τόσο λαμπρός που σε στραβώνει, αφετέρου όλος αυτός ο συνωστισμός ανθρώπων είναι μια καθωσπρέπει πρόβα τζενεράλε για τα τρισεκατομμύρια των τουριστών που θα βουλιάξουν φέτος το καλοκαίρι τη χώρα μας για να θαυμάσουν από κοντά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης με τους μαντρωμένους πρόσφυγες.