Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

Λυπηθείτε τους - by To Skouliki Tom

Να ‘μαστε πάλι εδώ. Να γράφουμε τα αυτονόητα. Τα γαμημένα τα αυτονόητα.

Από τις 15 του μήνα έπαιζε στο Εθνικό Θέατρο η παράσταση «Ισορροπία του Nash» που περιελάμβανε ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο του Σάββα Ξηρού και 3 μέρες πριν κατέβει οι διάφοροι τζημεροταλιμπάν της επικράτειας κατάφεραν να την κατεβάσουν με τη βία. 

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

(Ξε)μείναμε Ευρώπη - by To Skouliki Tom

Άνεμος Διαφωτισμού πνέει πάνω από την αλληλέγγυα ήπειρό μας μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, σύμφωνα με το οποίο, οι άνθρωποι που εισέρχονται στη Δανία με σκοπό να ζητήσουν άσυλο, θα είναι υποχρεωμένοι να παραδίδουν στο κράτος μετρητά και τιμαλφή των οποίων η αξία ξεπερνά το συνολικό ποσόν των 1.340 ευρώ, εξαιρουμένων των προσωπικών αντικειμένων με συναισθηματική αξία ή και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης όπως κινητά τηλέφωνα.

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Θέλει η Ευρώπη να κρυφτεί (και η Ιστορία δεν την αφήνει) - by Lydia Bgr

Οι Έβραιοι είναι ενας αρχαίος λαός που χρονολογείται γύρω στα 1500 π.Χ. Ένας λαός χωρίς πατρίδα – τουλάχιστον μέχρι πρότινος - που το μεγαλύτερο μέρος του βρίσκεται μοιρασμένο ανάμεσα στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ.Οι Εβραίοι σε όλη την ιστορία τους ήταν διασκοπισμένοι σε ολόκληρο τον κόσμο μεταναστεύοντας από χώρα σε χώρα ανάλογα με τις πολιτικές συνθήκες που επικρατούσαν.

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

Τα χειρότερα έρχονται - by To Skouliki Tom

Χρησιμοποιώντας 2 παραδείγματα από την επικαιρότητα της προηγούμενης εβδομάδας, θα προσπαθήσω σήμερα να θίξω δύο ζητήματα στα οποία, κατά τη γνώμη μου, έχουμε αποτύχει παταγωδώς τα 6 αυτά χρόνια της κρίσης, που δεν είναι κρίση γιατί θα κρατήσει για πάντα.

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Γιάνη μου το λαχούρι σου - by To Skouliki Tom

Ο κακός χαμός έχει γίνει με τη χθεσινή συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στον Αλέξη Παπαχελά που ελάχιστοι παρακολούθησαν αλλά άπαντες σχολίασαν στα social media.

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

Το πανερόμετρο - by To Skouliki Tom

Σοκαρισμένη είναι η ελληνική κοινωνία με την αποκάλυψη ότι υπάρχουν ακόμα νυχτερινά κέντρα όπου πετιούνται λουλούδια με το κοντέινερ και γίνονται λογαριασμοί χιλιάδων ευρώ από συμπολίτες μας που αντιστέκονται ακόμα στις σταλινικές τακτικές της Κυβέρνησης.

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

Σύνταξη στα 118 - by To Skouliki Tom

Σαν βόμβα υδρογόνου του Κιμ Γιονγκ Ουν έσκασε στον μονίμως ανυποψίαστο ελληνικό λαό το σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το νέο ασφαλιστικό.

Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2016

Τρία χρόνια Τρίο Μούτζες

Μετά από 856 κείμενα στο μπλογκ μας και περισσότερες από 5.350 φωτογραφίες στη σελίδα μας, το Τρίο Μούτζες έκλεισε χθες 3 χρόνια ζωής. Πριν από 3 χρόνια ξεκινήσαμε 3 Μούτζες και σήμερα είμαστε 53.000.