Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Γιάννης εναντίον Γιάνη - by To Skouliki Tom

Επιστρέφοντας χθες το απόγευμα σπίτι και ανοίγοντας - ούτε ξέρω γιατί - την τηλεόραση, είχα την ευτυχία να πέσω πάνω στον Γιάννη Στουρνάρα την ώρα που κατέθετε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Και λέω την ευτυχία γιατί ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ο αγαπημένος μου, τον αγαπώ, από τότε που, όταν καιγόταν το σύμπαν λόγω μνημονίων - μην κοιτάτε σήμερα με τον Τσίπρα που δεν κουνιέται φύλλο -, είχε την εξής ειλικρινέστατη απορία:

"Πήραμε το μεγαλύτερο δάνειο στην Ιστορία με το μικρότερο επιτόκιο. Δηλαδή, τι άλλο θέλετε; Τι άλλο θέλετε;"

Αυτή είναι και η φράση που θέλω να γραφτεί στον τάφο μου όταν με το καλό ψοφήσω. Εντάξει, είναι λίγο μεγάλη, αλλά πιστεύω κάτι θα κάνει ο μαρμαράς.

Άκουσα και διάβασα αυτά που είπε ο Γιάννης Στουρνάρας και αναρωτιέμαι αν όσοι τα άκουσαν και τα διάβασαν κατάλαβαν τι ακριβώς ομόλογησε.

Μιλάμε τόσες μέρες για τα ανώνυμα τρολ του διαδικτύου, ενώ υπάρχει ο Στουρνάρας που παραδέχτηκε ότι πήρε τηλέφωνο τον Ντράγκι και του είπε να μην πιστεύει όσα του λέει ο Βαρουφάκης.

Δηλαδή, ο κεντρικός τραπεζίτης της Ελλάδας, εντελώς εξωθεσμικά, είπε στον ομόλογό του στην ΕΚΤ ότι όσα του λέει ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είναι ψέματα.

Και ποια ήταν αυτά τα ψέματα;

Μα φυσικά η αλήθεια. Ότι ήταν υπουργός οικονομικών μίας χρεοκοπημένης χώρας - ή χρεωκοπημένης αν προτιμάτε (διαβάστε τις διαφορές στο λεξικό).

Αυτό δηλαδή που γράφουμε χρόνια τώρα, ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010 και παραμένει χρεοκοπημένη από τότε, ενώ η χρεοκοπία σφραγίστηκε και με τη βούλα το 2012 με το περίφημο PSI.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα, η παραδοχή αυτή του Γιάνη Βαρουφάκη, αυτό που ήταν γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο, έφερε και τον στραγγαλισμό της ελληνικής οικονομίας.

Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.

Μετά από 7 χρόνια μνημονίων υπάρχουν πολλοί που ακόμα δεν παραδέχονται ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010 κι έτσι απειλούν - και απειλούνται - με τον μπαμπούλα της χρεοκοπίας με την πρώτη ευκαιρία.

Γιατί; Μα φυσικά για να διατηρούν το μύθο του μνημονίου, το μόνο κείμενο που έχουμε, όπως συνηθίζει να λέει ο εθνικός μας τραπεζίτης.

Ο τραπεζίτης που υποστηρίζει ότι η κρίση δεν ήταν τραπεζική - η Lehman Brothers κατέρρευσε σε κάποιον άλλον μακρινό γαλαξία - αλλά δημοσιονομική και αρνείται να παραδεχτεί ότι είναι Διοικητής της Τράπεζας μιας χρεοκοπημένης χώρας.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πόσο αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό είναι να παρεμβαίνει ένας τραπεζίτης στην πολιτική που ασκεί μια εκλεγμένη κυβέρνηση - όσο σωστή ή λάθος κι αν είναι αυτή - αλλά δεν έχει νόημα, όπως και τίποτα άλλο άλλωστε.

Στα προτεκτοράτα δεν υπάρχει ούτε Δημοκρατία, ούτε Σύνταγμα.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Είπε κι άλλα πολλά και χρήσιμα ο Γιάννης Στουρνάρας. Χρήσιμα εφόσον τα έλεγε σε μια άλλη εξεταστική επιτροπή της Βουλής μιας άλλης χώρας. Αυτή η εξεταστική επιτροπή είναι ένα ανέκδοτο, όπως και ολόκληρη η χώρα.)

Η σελίδα μας είναι facebook.com/TheThreeMooges

2 σχόλια:

  1. Δεν μας λέτε όμως ποια ήταν η εναλλακτική... Ο Στουρνάρας θεωρούσε ότι ένα μνημόνιο (το οποίο όμως θα εφαρμόζοταν 100% από την πρώτη στιγμή) ήταν η καλύτερη δυνατή λύση τότε. Λίγοι το πήρανε χαμπάρι τότε. Πολλοί προσχώρησαν στην ίδια άποψη από τότε, αλλά άργησαν χαρακτηριστικά με ολέθριες συνέπειες... Εσείς που ακόμη διαφωνείτε έχετε βρει κάποια εναλλακτική;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απάντηση βρίσκεται στα πέντε προταγματα του Ε.ΠΑ.Μ. και έχει αναλυθεί σε εκατοντάδες ώρες βίντεο από τον Καζακη και πολλούς άλλους...

      Διαγραφή