Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Για πάντα μαζί - by To Skouliki Tom

Αίσιο τέλος είχε η πολύωρη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αφού αποφασίστηκε επιτέλους ο οριστικός διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους και η δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έριξε κι ένα ξεγυρισμένο πούτσο στον Ιερώνυμο, έτσι για να μάθει άλλη φορά να βγάζει γλώσσα.

Όχι ε;

Εντάξει, δεν πειράζει. 2016 έχουμε ακόμα. Όταν βγούμε από το Μεσαίωνα το ξαναβλέπουμε.

Η ιστορία του διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους είναι μια πονεμένη ιστορία που ξεκινάει από το μακρινό 1974 και την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ η οποία έγραφε: 

"Διαχωρίζεται οριστικά η Εκκλησία από το Κράτος και κοινωνικοποιείται η μοναστηριακή περιουσία."

Αναλυτικότερα έχει γράψει ο Χάρης Ζάβαλος ΕΔΩ.

Μετά από 42 χρόνια, όχι μόνο δεν έχει διαχωριστεί η Εκκλησία από το Κράτος αλλά ακόμα συζητάμε για το αν πρέπει να αλλάξει το βιβλίο των Θρησκευτικών που διδάσκεται στα σχολεία - που τελικά δεν θα αλλάξει. 

Πολύ ευχάριστο αυτό. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να αλλάξει το βιβλίο των Θρησκευτικών και ήθελε να αλλάξει και την Ευρώπη τρομάρα του.

Ρε τι τραβάμε με τα σούργελα που έχουμε μπλέξει!

Τις προηγούμενες μέρες, πριν ακόμα οι δυο πλευρές συμφιλιωθούν και αποφασίσουν να μείνουν για πάντα μαζί, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με το διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους. 

Πολύ λογικό αυτό. Σαν να ζητάω εγώ από τον καθρέφτη μου να μου πει αν είμαι ωραίος. Προφανώς και είμαι.

Βέβαια, με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα όλα είναι πιθανά, αφού μπορεί ο χριστιανοταλιμπανικός λαός να ψήφιζε 99,9% ΟΧΙ και ο Αλέξης Τσίπρας να διοργάνωνε καλλιστεία Μις Ελλάς μέσα στη Μονή Βατοπεδίου.

Πάντως, θα είχε πολλή πλάκα να γινόταν κανά τέτοιο δημοψήφισμα, ώστε να ξαναζήσουμε τις απείρου κάλλους σκηνές του 2000, όταν ο Χριστόδουλος είχε κατεβάσει στο Σύνταγμα 1.000.000 κόσμο για τις ταυτότητες.

Αν σκεφτεί κανείς ότι ο τελευταίος Έλληνας πρωθυπουργός που συγκρούστηκε με την Εκκλησία ήταν ο Κώστας Σημίτης, καταλαβαίνουμε όλοι ότι πιο πιθανό είναι να πετάξει ο Ιερώνυμος το Κράτος από την Εκκλησία, παρά να δούμε ποτέ διαχωρισμό.

Τα ξαναγράφουμε για να μην τα ξεχνάμε. 

Είμαστε το μοναδικό κράτος της Ευρώπης με Σύνταγμα που ξεκινάει με τη φράση "Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος".

Και το μοναδικό που η εκκλησιαστική εξουσία παρεμβαίνει τόσο έντονα και καθοριστικά σε θέματα που αφορούν αποκλειστικά και μόνο την κοσμική.

Καλό Μεσαίωνα.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Ορίστε και παλιότερη συριζαίικη ιστορία διαχωρισμού. Ο διαχωρισμός Εκκλησίας από τα capital coontols: Ο Ιερώνυμος και ο Άνθιμος να κερδάνε...)

(Ανήθικο δίδαγμα no. 2: Είναι 7 Οκτωβρίου και γράφω το πρώτο κείμενο του μήνα. Οι χρυσές εποχές με τα 30+ κείμενα ανά μήνα έχουν παρέλθει οριστικά. Όχι γιατί δεν μπορώ ή δεν προλαβαίνω αλλά γιατί δεν έχει κανένα νόημα. Τα πάντα είναι εκεί έξω, γραμμένα. Γραμμένα στα παπάρια μας, όπως αποδεικνύεται.)

Για πάντα μαζί στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου