Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Το μήλο κάτω από τη μηλιά (δεν) θα πέσει - by To Skouliki Tom

Μπορεί το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια να ψηφίστηκε επί της αρχής, όμως οι μισανθρωπικές κουβέντες γύρω από το θέμα συνεχίζονται και θα συνεχίζονται για πάντα σε αυτό το όμορφο μεσαιωνικό χωριό που λέγεται Ελλάδα.

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Το αφεντικό τρελάθηκε - by To Skouliki Tom

Παπαριασμένη από τα δάκρυα του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπιρτζή στάλθηκε στη Γερμανία η συμφωνία ΤΑΙΠΕΔ-Fraport για την παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

Η Θεωρία των Δύο Άκρων του ΜΚΛ - by To Skouliki Tom

Στα κάγκελα έχει βγει το Μέτωπο Κοινής Λογικής της χώρας, εξαιτίας της δίωξης του Γερμανού ιστορικού Χάινς Ρίχτερ που δικάζεται στο Ρέθυμνο με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015

Σκατόφατσα της Χρονιάς - by To Skouliki Tom

Πρόσωπο της Χρονιάς από το περιοδικό TΙΜΕ αναδείχτηκε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, οπότε καταλαβαίνουμε ότι η ανθρωπότητα πάει κατά διαόλου και το μόνο που μας σώζει είναι ένας μετεωρίτης που θα μας εξαφανίσει, όπως έγινε με τους δεινόσαυρους.

Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

Συνέντευξη με έναν πρωθυπουργό και μισό - by To Skouliki Tom

Εξαιρετικά χρήσιμη κρίνεται η χθεσινή συνέντευξη που πήρε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τους 4 δημοσιογράφους της ΕΡΤ, οι οποίοι είχαν δώσει όρκο σιωπής, με αποτέλεσμα να μην τον ρωτήσουν απολύτως τίποτα.

Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Decembre Noir - by To Skouliki Tom

Αέρας αισιοδοξίας πνέει πάνω από τη Γηραιά Ήπειρο μετά τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών της Γαλλίας, που χάρισε στο κόμμα της Μαρίν Λε Πεν την πρωτιά σε 6 από τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

Είστε για μια έξοδο από τη Σένγκεν; - by To Skouliki Tom

Παρατεταμένο σοκ έχουν προκαλέσει στον ελληνικό λαό οι απειλές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έξοδο της χώρας μας από τη Συνθήκη Σένγκεν, αφού οι Έλληνες πολίτες - που αγοράζουν από τα πανέρια του 1 ευρώ - θα χρειάζονται διαβατήριο για να κάνουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους από το Μιλάνο.

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

Πρωθυπουτρόλ - by To Skouliki Tom

Παγκόσμιο θαυμασμό έχει προκαλέσει η εξωτερική πολιτική που χαράζει η ελληνική κυβέρνηση, με όπλα της τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον λογαριασμό του Αλέξη Τσίπρα.

Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

Ρέκβιεμ για ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή - του Νίκου Ρωμανού

Σήμερα θα ξεκινήσω να μιλάω για να πω αυτά που πρέπει να αποτυπωθούν ως μια αυθεντική κατάθεση ψυχής στην επαναστατική μνήμη. Την δική μου κατάθεση ψυχής για ένα γεγονός το οποίο αποτέλεσε τον πυροκροτητή για την εντατικοποίηση της ένοπλης εφόδου στα χειμερινά ανάκτορα της εξουσίας. Ένα γεγονός το οποίο συνέβαλε αποφασιστικά στην δημιουργία ενός σημείου χωρίς επιστροφή για όσους οπλίστηκαν και φόρτωσαν στις βαλίτσες τους όνειρα και ελπίδες για έναν κόσμο ελευθερίας, σε μια τέτοια βαλίτσα φόρτωσα και εγώ το μίσος μου μαζί με ρούχα και μερικά ενθύμια και έφυγα οριστικά από το σπίτι μου μια μέρα πριν η αστυνομία εισβάλει για να με εντοπίσει και να με πάει σιδηροδέσμιο να καταθέσω στο δικαστήριο των μπάτσων- δολοφόνων.