Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Κρατάμε την αναπνοή μας - by To Skouliki Tom

Επειδή από τη μέρα που η Τουρκία έριξε το ρωσικό αεροσκάφος έχουν γραφτεί και ειπωθεί 1002 μαλακίες, αποφάσισα να γράψω κι εγώ κάποια πράγματα που θα έπρεπε κάποιος στοιχειδώς να γνωρίζει, πριν μιλήσει για την υπόθεση.

Πάμε πόλεμο; - by To Skouliki Tom

Έκτακτο συμβούλιο πολεμικών αρχηγών κάλεσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπροστά στο ενδεχόμενο ο ρωσοτουρκικός πόλεμος να ματαιωθεί και η Πόλη να μείνει για πάντα στα χέρια των Τούρκων που είναι αδέλφια μας κι εμείς αδελφοκτόνοι, μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι.

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

Σημεία των καιρών - by To Skouliki Tom

Έτοιμος να κυβερνήσει για 1000 χρόνια και να φέρει άλλα 28 μνημόνια δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά το φιάσκο στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει πεθάνει αλλά αρνείται να θαφτεί, με αποτέλεσμα να ζέχνει ο τόπος πτωματίλα. 

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Τα Φιλαράκια - by To Skouliki Tom

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε χθες ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Πρώτη Φορά Αριστερά και απλός βουλευτής στη Δεύτερη Φορά Πρώτη Φορά Αριστερά. 

Πολύ ενδιαφέρον αυτό. Άμα μας ενδιέφερε κιόλας καλά θα ήταν.

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

Μηδέν εις το πηλίκον - by To Skouliki Tom

Τώρα που πέρασε μια εβδομάδα από τη γενική απεργία που αποθεώθηκε και διαφημίστηκε ως το μεγαλύτερο ιβέντ της χρονιάς, ας γράψουμε και καμιά αλήθεια για το κίνημα.

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

Πώς κλείσαν τα ματάκια σου και δε θωρείς που κλαίω - από αναγνώστρια

...και ξεκινώ για την Αθήνα πεζή. 
Όχι για να πάρω μέρος στις πορείες και τα τοιαύτα. Aποφάσισα κι εγώ να γίνω μια τυπική μικροαστή, πήγαινα να αγοράσω ένα τελευταίο κατιτίς γιατί επίκειται ταξίδι έξω από δω.

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

Εμείς και το Τέρας - by To Skouliki Tom

Τρεις μέρες μετά τη νύχτα της 13ης Νοεμβρίου και στον απόηχο των βομβιστικών επιθέσεων στο Παρίσι, έχουν γραφτεί και ειπωθεί σχεδόν τα πάντα.

Από ψύχραιμες αναλύσεις μέχρι ακραίες μπαρούφες - κυρίως το δεύτερο.

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Τσίπρας εναντίον Τσίπρα - by To Skouliki Tom

Πανελλήνιο ενθουσιασμό έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να απευθύνει κάλεσμα στην αυριανή γενική απεργία εναντίον των αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

Τον Γιάννη Πανούση δε θα τον ξαναπειλήσεις - by To Skouliki Tom

Εντύπωση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του Γιάννη Πανούση ότι στελέχη της Κυβέρνησης σχεδιάζουν τη δολοφονία του, αφού είναι γνωστό ότι τα στελέχη της Κυβέρνησης δεν είναι ικανά να σχεδιάσουν ούτε μια εκδρομή μέχρι το Γαλαξίδι.

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

Το ξύλο στον Κουμουτσάκο βγήκε από τη Δημοκρατία μας - by To Skouliki Tom

Ούτε κάτι ώρες δεν πέρασαν από τότε που έγραψα - εγώ και αρκετοί άλλοι - ότι επικίνδυνες δηλώσεις εκτός τόπου και χρόνου σαν αυτές του Νίκου Φίλη εξυπηρετούν μόνο τη Χρυσή Αυγή, και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος έφαγε τόσα μπουκέτα, που έκαναν τις ομπρελιές που είχε φάει ο Κωστής Χατζηδάκης να μοιάζουν με το Soupline - ό,τι πιο απαλό μετά τη μαμά.

Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

Εθνοκαθαρτική γενοκτονία - by To Skouliki Tom

Ζούμε σε μια χώρα όπου η Παιδεία είναι υποστελεχωμένη, υποχρηματοδοτείται, οι υποδομές της είναι εντελώς για τον πούτσο, τα παιδιά περνούν ατελείωτες ώρες πάνω από κακογραμμένα βιβλία και τρέχουν σε φροντιστήρια για να περάσουν σε μια σχολή που θα τους εξασφαλίσει ένα πτυχίο ανεργίας αλλά εδώ και 3 μέρες όλοι ασχολούνται με τον Υπουργό Παιδείας επειδή είπε ότι η Γενοκτονία των Ποντίων δεν ήταν γενοκτονία αλλά εθνοκάθαρση. Πολύ ευχάριστο αυτό.

Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

Αλέξη, ρίχτον! - by To Skouliki Tom

Σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, ο Πρωθυπουργός Θεσσαλονίκης Άνθιμος είπε ότι αν πέσει ο φράχτης του Έβρου θα βρει μεγάλη συμφορά τη χώρα μας, η οποία κατά τα άλλα βιώνει έναν δεύτερο Χρυσό Αιώνα του Περικλή που αναμένεται να γίνει Πλατινένιος.