Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ιερώνυμου παρόντος πάσα Αριστερά παυσάτω - by To Skouliki Tom

Ο κακός χαμός γίνεται από προχθές με τη δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου ότι πρέπει να απλοποιηθεί η διαδικασία απαλλαγής από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, αν και κάτι τέτοιο μπορεί να θεωρηθεί μονομερής ενέργεια από την Εκκλησία και να έχουμε αύριο-μεθαύριο τίποτα σταυροφόρους έξω από τα τείχη της Αθήνας που θα απειλούν να την κάψουν συθέμελα.

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ανοιχτό κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς

Ας κουβεντιάσουμε, λοιπόν, για το μέτωπο…

[Το παρακάτω κείμενο αποτελεί εισήγηση μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την «Ενωτική Πρωτοβουλία Παρέμβασης και Διαλόγου» στην ανοιχτή συζήτηση που καλείται την Παρασκευή 26/9 στα γραφεία της Ταξικής Κίνησης (Σολωμού 13, Εξάρχεια, 4ος όροφος) στις 7μμ.

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

To μοντέλο Tsipras-4000 - από τον Χάρη Ζάβαλο

Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Καθημερινής ότι η πρωθυπουργάρα της καρδιάς μας, Αλέξης Τσίπρας, έπαιρνε κατευθείαν γραμμή από το Πολιτμπιρό της Αμερικανικής Ένωσης και για αυτόν τον λόγο είχαμε αυτή την τιτανοτεράστια επιτυχία του τρίτου κατά σειρά μνημονίου και δεν πέσαμε στα κατσάβραχα της εθνικής ανεξαρτησίας, η έρευνα προχώρησε ακόμα πιο πολύ και όπως όλοι περιμέναμε χύθηκε άπλετο φως στην υπόθεση «Μνημόνιο από δω μέχρι την αιωνιότητα», που πρώτος αποκαλύπτει στο αυριανό φύλλο της Καθημερινής ο έγκριτος και πρωτίστως μάχιμος δημοσιογράφος, Κονσταντίν Μπογδάν, που όντας τριπλός πράκτορας της Στάζι, της Μοσάντ και των ΚΤΕΛ, κολυμπάει στα βαθιά νερά μιας παγκόσμιας συνωμοσίας θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια του την ζωή. 

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Η μελωδία της παρακμής - by To Skouliki Tom

Απόλυτα πετυχημένο κρίνεται το νέο κυβερνητικό σχήμα που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας για τη Δεύτερη Φορά Πρώτη Φορά Αριστεροδεξιά, αφού οι πάντες ασχολούνται με το Νίκο Φίλη, το Δημήτρη Καμμένο και διάφορες άλλες ανύπαρκτες προσωπικότητες, με αποτέλεσμα να ξεχνάνε ότι το τρίτο μνημόνιο είναι εδώ, ενωμένο δυνατό.

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

Πρώτη Φορά Δεύτερη Φορά Αριστεροδεξιά - by To Skouliki Tom

Ενισχυμένο κατά 7% βγήκε το κόμμα της Aποχής στις πρώτες εκλογές της μεταπολίτευσης όπου 6 στα 8 κόμματα που μπήκαν στη Βουλή κατέβηκαν με το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα. Το μνημόνιο ντε!

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

Η συνειδητή αποχή είναι επιλογή - by To Skouliki Tom

Μετά την ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο και τις απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν δεδομένο ότι θα οδηγούμασταν σε πρόωρες εκλογές. Αν ξάφνιασε κάτι, αυτό ήταν η αλητεία του Τσίπρα να τις κάνει εξπρές, δηλαδή αφού ψήφισε το μνημόνιο αλλά προτού προλάβει να το εφαρμόσει, ώστε να εξαπατήσει τον κόσμο με την άνεσή του και μετά να έχει την άπλα να ξανακάνει εκλογές σε 4 χρόνια.

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

Όνομα μὲν "Δημοκρατία" κέκληται - by The One Eyed Bert

Το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται σχετικά με την συμμετοχή ή όχι κάποιου στην εκλογική διαδικασία, είναι αν ο πολίτης, ο οποίος θεωρητικά ζει σε μια Δημοκρατική χώρα, πιστεύει πως όντως υπάρχει Δημοκρατία, κατ' ουσίαν και όχι κατ' όνομα μόνο.

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

Στα χέρια σας σηκώστε τον! - by To Skouliki Tom

Μετά από αρκετές μέρες απουσίας που δε γράφω - αφού δεν υπάρχει τίποτα πια να γραφτεί - και λίγες ώρες μετά το σόου της Κωνσταντοπούλου στο Mega και των Τσίπρα-Μεϊμαράκη στην ΕΡΤ - που δεν έχουν καμία απολύτως αξία και χρησιμότητα για εμάς -, θα απευθυνθώ στους αριστερούς που έχουν υποστεί λοβοτομή και θα ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ γιατί πιστεύουν πραγματικά ότι μπορεί να εφαρμόσει "πιο αριστερά" το μνημόνιο.

Ευρώπη της Ένωσης ή Ευρώπη των λαών; -από τον Χάρη Ζάβαλο

"Ευρωπαϊκή Ένωση" είναι η ουγγρική κυβέρνηση η οποία βάζει τροφίμους σωφρονιστικών ιδρυμάτων να χτίζουν τείχος στη γραμμή των συνόρων με τη Σερβία προκειμένου να εμποδίσει τη διέλευση προσφύγων στη χώρα της.

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015

Στην υπηρεσία των ιδιωτικών καναλιών, η υπηρεσιακή κυβέρνηση πνίγει τη δημοκρατία!

Ακόμα και σε αυτή την ανάπηρη δημοκρατία, ως τώρα τηρούνταν στοιχειωδώς τουλάχιστον κάποια προσχήματα. 

Και το να ακουστεί στα ΜΜΕ ισότιμα η φωνή όλων των συνδυασμών που κατεβαίνουν στις εκλογές, δεν είναι πρόσχημα, είναι το ελάχιστο δημοκρατικό μέτρο, που το διασφάλιζαν το εκάστοτε Υπουργείο Εσωτερικών και Τύπου, με απόφαση που μοίραζε τον τηλεοπτικό χρόνο σε όλους και ανάγκαζε και τα ιδιωτικά κανάλια να «σπαταλήσουν» λίγο από τον πολύτιμο τηλεοπτικό τους χρόνο (από αυτόν που χρειάζονται για να παρουσιάζουν τις απόψεις των μιντιαρχών και του συστήματος ή να πουλάνε φτηνό λάιφστάιλ) προκειμένου να προβάλλουν τα πολιτικά μηνύματα και τις θέσεις όλων των κομμάτων.

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

Ντιμπέι ρε, ντιμπέι! - by To Skouliki Tom

Τα φονικά ένστικτα του ελληνικού λαού ξύπνησε το χθεσινό ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αφού για πρώτη φορά στην Ιστορία, μετά το Je Suis Charlie των ηγετών στο Παρίσι, βρέθηκαν τόσες πολλές σκατόφατσες μαζεμένες σε μερικά τετραγωνικά μέτρα.

Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

Μέρες προεκλογικές, θαυμάσιες μέρες - by To Skouliki Tom

Ελάχιστες μέρες έχουν απομείνει μέχρι τις πρώτες εκλογές επί μνημονίου που γίνονται με εντολή των δανειστών, οι οποίοι μέχρι τώρα είχαν να αντιμετωπίσουν διάφορες δυσκολίες, όπως για παράδειγμα η ύπαρξη δημοκρατικών διαδικασιών στην Ελλάδα – όσες τέλος πάντων είχαν απομείνει.

Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015

Το δικό μας Άουσβιτς - by Lydia Bgr

Φέτος, αυτή τη μαγική  χρονιά που ήρθαν οι κομμουνιστές και μας πήραν την ελπίδα και μαζί και το καλοκαίρι, αποφάσισα να περάσω την ψήφιση του 3ου μνημονίου στην Πολωνία με σκοπό να επισκεφτώ το Άουσβιτς.

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

Η ντροπή της ανθρωπότητας - by To Skouliki Tom

Το γύρο του γαλαξία κάνει η φωτογραφία με το νεκρό προσφυγόπουλο που ξεβράστηκε σε παραλία κοντά στο Μποντρούμ, αφού το πλοιάριο με προορισμό την Κω στο οποίο επέβαινε βυθίστηκε, με αποτέλεσμα το 3χρονο αγοράκι να πνιγεί.

Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015

Προσπαθώντας να επιβιώσεις στην «Ευρώπη των λαών» - από τον Χάρη Ζάβαλο

Πριν λίγες μέρες, σε έναν παράδρομο της Αυστρίας, μέσα στην καρότσα ενός φορτηγού, βρέθηκαν νεκροί 71 πρόσφυγες, σε προχωρημένη αποσύνθεση. 

Στοιβαγμένοι μέρες σαν ζώα, προσπαθώντας να αναζητήσουν επιτέλους μια καλύτερη ζωή, άντρες, γυναίκες και παιδιά βρήκαν μαρτυρικό θάνατο, αυξάνοντας τον τεράστιο αριθμό των νεκρών προσφύγων που προσπαθούν να φτάσουν στις χώρες της Ευρώπης.