Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Όλα τώρα αρχίζουν - by To Skouliki Tom

Από το πρώτο δευτερόλεπτο που ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε με διάγγελμα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, κάναμε γνωστή στη σελίδα μας τη στάση που θα κρατήσουμε σαν μπλογκ: ΟΧΙ.

Εννοείται ότι δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία να εξηγήσω τους λόγους αυτής της στάσης. 

Δε γίνεται να εξηγούμε συνεχώς τα αυτονόητα.

Όποιος μετά από 5 χρόνια βιβλικών καταστροφών δε ξέρει ήδη τί θα ψηφίσει, προφανώς ζούσε σε άλλο γαλαξία.
Όποιος δε βλέπει ποιοι υπεραμύνονται του ΝΑΙ, είναι τυφλός ή ακόμα χειρότερα, εθελοτυφλεί.
Όποιος δεν καταλαβαίνει ποιους συμφέρει το ΝΑΙ και ποιους το ΟΧΙ, είναι καθυστερημένος και καλά θα κάνει την Κυριακή να πάει για μπάνιο.
Όποιος θέλει και ελπίζει να αλλάξει κάτι, το οτιδήποτε, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, έχει ήδη πάρει την απόφασή του.

Σε αυτό το σημείο θέλω να πω κάτι στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ που παρακολουθούν το μπλογκ - και είναι αρκετοί. Καταρχάς, ποτέ μου δεν έχω ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Ψηφίζω σταθερά ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ξέρω ότι το ΚΚΕ είναι επιφυλακτικό - έως αρνητικό - απέναντι σε αυτό το δημοψήφισμα. Δικαίως, κατά τη γνώμη μου. 

Φυσικά και δεν έχουμε πάθει αμνησία. Δε ταξιδέψαμε ξαφνικά στο χρόνο. Δε διακτινιστήκαμε από τις 25 Ιανουαρίου στις 27 Ιουνίου. Η μνημονιακή ελληνική πρόταση των 8 δις υπήρξε. Δε μπορούμε να παριστάνουμε ότι δεν έγινε ποτέ. Και η Κυβέρνηση ήταν έτοιμη να την υπογράψει. Ήταν έτοιμη να υπογράψει κάτι για το οποίο δεν είχε λάβει εντολή από κανέναν Έλληνα πολίτη, δεξιό ή αριστερό.

Μήπως οι αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ κράτησαν υπερβολικά πολύ κι ο Αλέξης Τσίπρας άργησε να προχωρήσει σε δημοψήφισμα δίνοντας την ευκαιρία στους δανειστές να πάρουν ακόμα περισσότερο το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις; Πιθανότατα ναι.

Μήπως υπάρχει ο κίνδυνος ένα ενδεχόμενο ΟΧΙ να οδηγήσει απλώς στην υπογραφή ενός πιο light μνημονίου από αυτό που προτείνουν οι δανειστές; Ναι, υπάρχει. 

Σε αυτά συμφωνώ με το ΚΚΕ. Αλλά θα σας πω και κάτι άλλο. Ποτέ οι συνθήκες δε θα είναι οι κατάλληλες για όλους, ποτέ η ώρα δε θα είναι η σωστή και ποτέ το ερώτημα δε θα τεθεί όπως ακριβώς το θέλουμε.

Τώρα είναι η ευκαιρία μας να τοποθετηθούμε και να πάρουμε απευθείας μέρος στις διαπραγματεύσεις. Για το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας και χιλιάδων Ευρωπαίων που περιμένουν από εμάς να κάνουμε τη σωστή επιλογή.

Τί θα φέρει ένα ΟΧΙ; Κανείς δε ξέρει. Όλοι όμως ξέρουν τί θα φέρει ένα ΝΑΙ. Γιατί δε θα είναι ΝΑΙ. Θα είναι ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Θα είναι το λουκέτο που θα βάλουμε με τα ίδια μας τα χέρια στην αλυσίδα που είναι περασμένη στο λαιμό μας.

Έχουμε 6 μέρες μπροστά μας να κάνουμε σαφές στην Κυβέρνηση τί σημαίνει και τί θέλουμε να φέρει το ΟΧΙ. Οι τρόποι υπάρχουν.

Mείνετε μακριά από τις εφημερίδες, τα κανάλια και τα σάιτ των ολιγαρχών. Μείνετε μακριά και από την προπαγάνδα της Κυβέρνησης. Το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να διχαστείτε. Έχουμε τους δικούς μας χώρους. Κι αυτοί είναι οι δρόμοι και το διαδίκτυο. Μας ανήκουν.

Ξεχάστε το όριο των 60 ευρώ ανά ημέρα. Έχουμε μάθει να ζούμε και με πολύ λιγότερα. Το μετρό θα είναι δωρεάν για 6 μέρες. Εκμεταλλευτείτε το. Κάντε βόλτες, πηγαίντε για μπάνιο, συζητήστε, πιείτε, διασκεδάστε. Ζυμωθείτε.

Τίποτα δεν τελείωσε. Όλα τώρα αρχίζουν.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Να πω και κάτι στους συριζοταλιμπάν. Ηρεμήστε. Δε γίνεται καμιά επανάσταση. Δε θα πέσει ο καπιταλισμός με ένα δημοψήφισμα. Μπορεί να μη γίνει και απολύτως τίποτα. Το σύμπαν παραμένει παντελώς αδιάφορο για την κυβερνησούλα σας. Για να μην απογοητευτείτε πάλι και κλαίγεστε το λέω, όπως στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.)

(Ανήθικο δίδαγμα no. 2: Μας γράφουν μερικοί ότι δε βρίσκουν την πρόταση των Θεσμών για να τη διαβάσουν. Ιδού: thepressproject.gr/article/78680/Auti-einai-i-protasi-ton-thesmon)

Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

1 σχόλιο:

 1. Κάποιες ερωτήσεις για να πάμε το διάλογο παρακάτω.

  Δεν θα σταθώ στο γεγονός ότι κακώς ο Τσίπρας και ο Μητρόπουλος και η κυβέρνηση γεινκότερα δεν δέχθηκαν να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση του ΚΚΕ, άλλωστε δε νομίζω ότι θα είχε τον απαιτούμενο αριθμό, για να ενσωματωθεί στο ερώτημα (για πολλούς λόγους, με κυριώτερο ότι πλην του ΚΚΕ, κανείς άλλος δεν θέλει την έξοδο από την ΕΕ).
  Το ερώτημα ή καλύτερα τα ερωτήματά μου είναι τα εξής απλά.
  Πριν 5 μήνες δεν πήρε νομιμοποίηση για διαπραγμάτευση και τον τερματισμό των μνημονίων; Θυμάμαι λάθος; Προς τί η εξτρά νομιμοποίηση; Τί άλλαξε; Επειδή κάπου διάβασα από συριζαίους ότι δεν έχει την απαιτούμενη νομιμοποίηση (39%) από τις εκλογές θέλει να ισχυροποιήσει το μήνυμα.

  Πάμε να δούμε κάτι όμως... Στο μεν αιωρούμενο τρίτο μνημόνιο "απαιτεί" επιβεβαίωση της νομιμοποίησης, αλλά για τη καινούρια βάση του ΝΑΤΟ πχ, στην Κάρπαθο, δεν το βρίσκει απαραίτητο. Αρκούμαι σε αυτό το παράδειγμα, αν και υπάρχουν και άλλα...

  Δεύτερο ερώτημα. Πάμε σε δημοψήφισμα, γνωρίζοντας τί θα γίνει στο ΝΑΙ, οπως σωστά γράφεις και όπως επίσης σωστά γράφεις, δεν γνωρίζουμε τί θα γίνει στο ΟΧΙ! Στο μόνο μέσο έκφρασης που έχω, (λόγω απόστασης) στο τουήτερ, έχω κάνει το ερώτημα σε πλήθος κόσμου. Είτε απλό ψηφοφόρο είτε στον ίδιο τον Τσίπρα.

  Σέρνει ένα λαό στις κάλπες, χωρίς να έχει εξηγήσει τί μέλλει γεννέσθαι μετά το ΟΧΙ. Το μόνο που λένε, είναι πως θα ισχυροποιηθεί η διαπραγματευτική δύναμη της Ελλάδας.
  Είναι ισχυροποίηση οι 47 σελίδες; Θα προκύψει κάτι άλλο; Κάποιες άλλες σελίδες; καθόλου σελίδες; Κι αν δεν προκύψουν κάποιες άλλες σελίδες, γιατί δεν το έπρατε εξ αρχής;
  Επίσης, ποιός λέει ότι οι της ΕΖ θα δεχθούν να κάτσουν στο τραπέζι με άλλους όρους από αυτούς που θέτουν και σήμερα; Ευελπιστεί ο Τσίπρας (και ο κάθε Τσίπρας) ότι θα καταφέρει μείωση του χρέους; Πόθεν προκύπτει αυτό; Τί ευελπιστεί μετά από ένα ΟΧΙ; Αυτό δεν θα έπρεπε να το γνωρίζουμε;

  Οφείλω να πω πως δεν είμαι απογοητευμένος από την έκβαση των πραγμάτων. Θεωρώ τον Τσίπρα ως οπορτουνιστή και ως τέτοιο, δεν περίμενα κάτι λιγότερο, ούτε κάτι περισσότερο.
  Παρ'όλα αυτά, αν και ψηφοφόρος του ΚΚΕ, αν ήμουν στην Ελλάδα αυτό το σαββατοκύριακο, σαφώς θα ψήφιζα ΟΧΙ, πλην όμως όχι για τους λόγους που θέλει η κυβέρνηση.

  Τα σέβη μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή