Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

Ζούγκλα γίναμε - by To Skouliki Tom

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του κροκόδειλου από το Ρέθυμνο, με το θέμα να φτάνει μέχρι τη Βουλή και να υπερσκελίζει ακόμα και το δήθεν διαζύγιο Κωστόπουλου-Μπαλατσινού.

Οι έρευνες της Αστυνομίας έχουν επικεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο βρέθηκε το ερπετό στο Φράγμα των Ποταμών, με τις πρώτες ενδείξεις να κάνουν λόγο για έναν επιχειρηματία που χρησιμοποιούσε τον κροκόδειλο ως ατραξιόν στο μαγαζί του, μέχρι τη στιγμή που το συμπαθητικό ερπετό έφαγε 3 πελάτες και τις εισπράξεις της ημέρας, οπότε ο ασυνείδητος ιδιοκτήτης το πέταξε στον υπόνομο απ' όπου και κατέληξε στη λίμνη.

Το δεύτερο σενάριο που ερευνούν οι Αρχές είναι αυτό ενός νεαρού που ενώ είχε αγοράσει τον κροκόδειλο για κατοικίδιο, δε μπορούσε τελικά να τον φροντίσει, γιατί δε γινόταν λέει να τον εξημερώσει, οπότε υπάρχουν σκέψεις για αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου από τον νεαρό λόγω ανεκδιήγητης ηλιθιότητας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κροκόδειλος επέμενε να τα κάνει στο χαλάκι του σαλονιού αγνοώντας επιδεικτικά τον δίσκο με την άμμο που είχε τοποθετήσει ο νεαρός στο μπαλκόνι, οπότε κάποια στιγμή τα πράγματα μεταξύ τους έφτασαν στο απροχώρητο κι ο κροκόδειλος αποφάσισε να πάρει τα μπογαλάκια του και να φύγει, ενώ ο νεαρός αγόρασε ένα καναρίνι.

Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην προχωρήσουν σε αιχμαλωσία του κροκόδειλου αλλά να τον αφήσουν να ζήσει στη λίμνη και να τον πλαισιώσουν με πιράνχας, ταραντούλες και παραδεισένια πουλιά, ώστε να μετατρέψουν τον βιότοπο του Φράγματος σε κανονικό Αμαζόνιο.

Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα πολλά για τον κροκόδειλο αλλά σέβομαι τα συναισθήματα του ερπετού.

Εάν, όπως συζητείται, αποφασιστεί πράγματι να αφεθεί ο κροκόδειλος στη λίμνη, είτε κατέληξε εκεί από τον επιχειρηματία, είτε από τον νεαρό, δε μπορούμε παρά να τους ευχαριστήσουμε για τη βλακεία τους. Χάρη σε αυτήν, ένα άγριο ζώο που μεγάλωσε σε αιχμαλωσία, θα ζήσει επιτέλους ελεύθερο.

Δυστυχώς, δε μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τη βλακεία εκατομμυρίων άλλων Ελλήνων, αφού χάρη σε αυτήν ζούμε όλοι αιχμάλωτοι. Τελικά, οι κροκόδειλοι έχουν καλύτερη τύχη σε αυτήν τη χώρα από τους ανθρώπους.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Ακούω μερικούς να λένε "μας τα 'χουν πρήξει με τον κροκόδειλο, αυτός είναι το θέμα μας τώρα;" Ναι ρε μαλάκα, αυτός είναι το θέμα μας. Πιο σημαντικός από έναν κροκόδειλο είναι ο Σαμαράς; 'Ετσι γουστάρω, να ασχολούμαι όλη μέρα με τον κροκόδειλο.)

(Η μινωική τοιχογραφία είναι μια αρχαιολογική ανασκαφή του Νikon.)

Σώστε τον κροκόδειλο κάνοντας like στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου