Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014

Ζήτω η νίκη! - by To Skouliki Tom

Πρωταθλήτρια κόσμου στο ποδόσφαιρο αναδείχτηκε η Γερμανία με σκορ 1-0 επί της Αργεντινής σε έναν τελικό που ήταν τόσο συναρπαστικός όσο το να χαζεύεις ένα ενυδρείο χωρίς ψάρια.

Τα βλέμματα όλου του κόσμου ήταν στραμμένα πάνω στο Μέσι που έκανε ένα ακόμα κακό Μουντιάλ αλλα κατάφερε να κερδίσει το Χρυσό Παπούτσι, αν κι όλοι ξέρουμε ότι το Χρυσό Παπούτσι άνηκε δικαιωματικά στο Θεό, ο οποίος βοήθησε την Ελλάδα να προκριθεί στους "16" και στη συνέχεια να αποκλειστεί, σύμφωνα με δηλώσεις του Γιώργου Καραγκούνη.

Οπωσδήποτε, είναι λίγο ηλίθιο να δίνεις το Χρυσό Παπούτσι στον Μέσι, αφού με τα λεφτά που έχει μπορεί να αγοράσει όσα χρυσά παπούτσια τραβάει η όρεξή του και να παπουτσώσει τη μισή Αργεντινή.

Η αλήθεια είναι ότι ο Μέσι ήταν ανύπαρκτος στον χθεσινό τελικό κι αυτός είναι ο λόγος που ο σκηνοθέτης του ματς έδειξε 28 φορές τον Χριστό του Ρίο να προθερμαίνεται, αφού περίμενε υπομονετικά να μπει στον αγώνα αλλά ο προπονητής της Αργεντινής τον ξέχασε στον πάγκο.

Όπως αποκάλυψε ο προπονητής της Εθνικής Γερμανίας, οι παίκτες του συμφώνησαν στο ημίχρονο να μην ξεφτιλίσουν την Αργεντινή, οπότε το νικητήριο γκολ επιτεύχθηκε λίγο πριν τη λήξη της παράτασης κι αποδείχτηκε περίτρανα ότι το ποδόσφαιρο δε γνωρίζει σύνορα, αφού είναι το ίδιο βαρετό όπου κι αν παίζεται.

Μετά τη λήξη του ματς, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι φέτος δε θα είναι σαν το προηγούμενο Μουντιάλ, αφού θα έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ αποκάλυψε ότι ανάμεσα στους όρους του μνημονίου είναι και το πριμ προς τους εκατομμυριούχους παίκτες της Γερμανίας, το οποίο θα τους δοθεί με τη μορφή κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014.

Από τη μεριά του, ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε πως, όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ακυρώσει την κατάκτηση του Μουντιάλ από τη Γερμανία με ένα νόμο κι ένα άρθρο και θα μοιράσει τα χρήματα από το πρωτογενές πλεόνασμα στους εκατομμυριούχους παίκτες της Αργεντινής.

Με τούτα και με κείνα το Μουντιάλ έφτασε στο τέλος του, οπότε μπορούμε επιτέλους να επικεντρωθούμε στα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα: πώς θα βγάλουμε τον Σήφη τον κροκόδειλο από τη λίμνη.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα ή αλλιώς, απολογισμός του Μουντιάλ: 8 νεκροί, 837 τραυματίες, 2608 συλλήψεις, 117 τραυματισμοί δημοσιογράφων, πρωταθλήτρια κόσμου η Γερμανία.)

Το Μουντομπάσκετ έρχεται στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου