Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Θέατρο "Μοναστηράκι" - by To Skouliki Tom

Κάνοντας μια βόλτα στο διαδίκτυο βλέπω ότι συνεχίζεται και σήμερα το θεατράκι με τη σύλληψη Μαζιώτη που σκοπό έχει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τον Σήφη τον κροκόδειλο, αν κι εγώ πιστεύω ότι έγινε για να μην ασχοληθούμε με την επιστροφή του LeBron James στο Cleveland.

Η χθεσινή επιχείρηση σύλληψης του Μαζιώτη στο Μοναστηράκι είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο τουρίστες, ένας αστυνομικός κι ο ίδιος ο Μαζιώτης. Αρχικά κυκλοφόρησε ότι ο ένας από τους δύο τουρίστες τραυματίστηκε από τα πυρά των αστυνομικών, ενώ αργότερα η Αστυνομία και τα ΜΜΕ είπαν ότι τελικά ο τραυματισμός του προήλθε από τους πυροβολισμούς του Μαζιώτη. Μάλλον δε θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια.

Όπως δε θα μάθουμε ποτέ και για ποιο λόγο ένας έμπειρος "τρομοκράτης" που καταζητείται από την Αστυνομία σε γη και ουρανό - λέμε τώρα- είχε βγει για ψώνια μέρα μεσημέρι στο Μοναστηράκι φορώντας μια αστεία περούκα. 

Αυτό το κακό έχει η αλήθεια. Δεν την μαθαίνεις ποτέ. Βέβαια, αν σκεφτεί κανείς ότι αλήθεια δεν είναι παρά η απουσία ψέματος, είναι πολύ λογικό να μην τη μαθαίνουμε ποτέ, αφού όλοι λέμε ψέματα, οπότε ουσιαστικά η αλήθεια δεν υπάρχει σαν έννοια.

Επιστρέφοντας στο θέμα μας, ήταν λάθος του Μαζιώτη που άνοιξε πυρ μέσα στον κόσμο. Και διπλό λάθος των αστυνομικών που απάντησαν με πυροβολισμούς. Αν ο Μαζιώτης δεν πυροβολούσε ίσως είχε καταφέρει να ξεφύγει. Σίγουρα πάντως δε θα κατέληγε στο χειρουργείο.

Υπάρχουν πολλοί που χάρηκαν με τη σύλληψη Μαζιώτη ισχυριζόμενοι ότι η κοινωνία μας είναι από χθες πιο ασφαλής. Αν μετά από 4 χρόνια μνημονίου, ξεπούλημα των πάντων, 30% ανεργία, μισθούς πείνας, ενοικιαζόμενους υπαλλήλους, αυτοκτονίες, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ξέσκισμα του Συντάγματος κι όλους τους υπεύθυνους για τα παραπάνω να κυκλοφορούν ελεύθεροι, περίμενες να συλλάβουν τον Μαζιώτη για να νιώσεις ασφαλής, είσαι άξιος της μοίρας σου.

Από την άλλη μεριά, ακούγεται από πολλούς ότι η σύλληψη Μαζιώτη έγινε για να απομακρυνθεί η προσοχή του κόσμου από τις 6500 απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του έτους και την ιδιωτικοποίηση των αιγιαλών. Θα ξαναπω λοιπόν τα ίδια. Αν μετά από 4 χρόνια μνημονίου, ξεπούλημα των πάντων, 30% ανεργία, μισθούς πείνας, ενοικιαζόμενους υπαλλήλους, αυτοκτονίες, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ξέσκισμα του Συντάγματος κι όλους τους υπεύθυνους για τα παραπάνω να κυκλοφορούν ελεύθεροι, είσαι τόσο πρόβατο που τσιμπάς με μια σύλληψη και ξεχνάς όλα τα υπόλοιπα, είσαι άξιος της μοίρας σου.

Σε κάθε περίπτωση, και οι μεν και οι δε μας θεωρούν εξίσου ηλίθιους. Και με το δίκιο τους.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι η Κυβέρνηση δε χρησιμοποιεί τη σύλληψη Μαζιώτη για να αλλάξει την ατζέντα. 

Όπως είχε πει ο Noam Chomsky, "όσο πιο πολύ μεγαλώνεις το φόβο για τα ναρκωτικά και το έγκλημα, τους μετανάστες και τους εξωγήινους, τόσο περισσότερο ελέγχεις τους ανθρώπους."

Και η σημερινή Κυβέρνηση - σε συνεργασία με τα ΜΜΕ - γιγαντώνει καθημερινά το φόβο για όλα τα παραπάνω, εκτός από τους εξωγήινους. Προφανώς, το κρατάει για την προεκλογική περίοδο μαζί με τη σύλληψη του Ξηρού.

by To Skouliki Tom

(Aνήθικο δίδαγμα: Περιέργως, έχω γράψει αρκετά κείμενα για τους φερόμενους ως τρομοκράτες. Σας προτείνω να διαβάσετε αυτό που έκανε χιλιάδες αναγνώσεις: "Εμείς (και) οι τρομοκράτες".)

Η τρομοκρατική σελίδα μας είναι facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου