Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Και η Δημοκρατία στην Ελλάδα, κύριε; - by To Skouliki Tom

Με 232 ψήφους εγκρίθηκε την Τρίτη που μας πέρασε από την ουκρανική Βουλή το νομοσχέδιο που επιτρέπει τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας, ενώ χθες το υπέγραψε κι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ οι οποίοι υπέγραψαν από κοινού μια έκκληση προς τον Πρόεδρο της Ουκρανίας και την παρέδωσαν στον Ουκρανό Πρέσβη της Αθήνας.

Στο κείμενο που συνυπέγραψαν τονίζεται ότι "η απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας έρχεται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό δημοκρατικό κεκτημένο αλλά και τις αντιφασιστικές παραδόσεις των δύο λαών και των λαών της Ευρώπης και οδηγεί στο δραστικό περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών".

Πολύ συγκινητικό αυτό το κείμενο για μία χώρα που έχει παραδοθεί ολοκληρωτικά στα χέρια των νεοναζί. Μου έρχεται να βάλω τα κλάματα. Αλήθεια, πού ήταν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος - αντιπρόεδρος της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ τότε - επισκεπτόταν την Ουκρανία κι έσφιγγε τα χέρια με τους φασίστες;

Τώρα τους πήρε ο πόνος; Είναι αργά πια για δάκρυα, γλυκιά μου...

Εν τω μεταξύ, οι συντάκτες του κειμένου πρέπει να είχαν πάρει βαριά ναρκωτικά, δεν εξηγείται αλλιώς. Η Ουκρανία ελέγχεται από νεοναζί κι αυτοί τους μιλάνε για δημοκρατικές ελευθερίες κι αντιφασιστικές παραδόσεις. Τους κατασυγκίνησαν.

Αλλού όμως θέλω να καταλήξω. Σε κάθε περίπτωση, είναι θετικό που βουλευτές αντίπαλων κομμάτων αποφάσισαν να υπογράψουν από κοινού ένα κείμενο που υπερασπίζεται τη Δημοκρατία.

Αλλά γιατί τη Δημοκρατία της Ουκρανίας; Με τη δική μας Δημοκρατία τί γίνεται;

Πριν μιλήσεις για το χωράφι του γείτονα καλό είναι να κοιτάξεις πρώτα τί συμβαίνει στο δικό σου χωράφι. Καλή είναι κι η σημερινή επέτειος για τα 40 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας αλλά σε κάποιο παράλληλο σύμπαν. Όχι στο σύμπαν που περιλαμβάνει την ελληνική πραγματικότητα.

Η Ελλάδα βιώνει καθημερινά φασιστικές πρακτικές που κοντεύουν να πνίξουν κάθε δημοκρατική ελευθερία έχει απομείνει σε αυτόν τον τόπο αλλά δε βλέπω να πέρασε ποτέ από το μυαλό αυτών των βουλευτών να μαζευτούν και να κάνουν κάτι πριν να είναι πολύ αργά και για εμάς.

Τους βολεύει να μιλάνε για Σύνταγμα, δημοκρατικές διαδικασίες και συνταγματικά τόξα λες κι όλα αυτά θα λειτουργήσουν από μόνα τους. Είναι το τέλειο άλλοθι για να μην παραδεχτούν ότι απέτυχαν παταγωδώς.

Φασίστες οι Ουκρανοί άρα δημοκράτες εμείς. Εξάλλου στα μέρη μας το ΚΚΕ ζει και βασιλεύει.

Επί τη ευκαιρία, οι βουλευτές του ΚΚΕ γιατί δεν υπέγραψαν αυτό το κείμενο;

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Στην ανακοίνωσή του για τη σημερινή επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας ο Κάρολος Παπούλιας λέει ότι η υποχώρηση της Δημοκρατίας ήταν η δραματικότερη παρενέργεια της κρίσης. Όταν εγώ σας λέω ότι έχει πάθει εγκεφαλικό ο άνθρωπος και δε ξέρει τί του γίνεται, δε με πιστεύετε.)

Η δημοκρατική σελίδα μας είναι facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου