Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

Ή με τον Καμίνη ή με την Παλαιστίνη - by To Skouliki Tom

Μαθήματα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης έδωσε για ακόμα μια φορά ο Δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης ο οποίος αρνήθηκε να εκδώσει ψήφισμα για τα τεκταινόμενα στη Γάζα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμίνης είπε ότι δεν είναι δυνατόν να εκδίδεται ψηφίσμα για το παραμικρό, αφού υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα, όπως οι νερατζιές έξω από την Παλαιά Βουλή που θέλουν να πάνε για μπάνιο αλλά δεν έχουν μαγιό.

Μάλιστα, σε συνεργασία με τους Ατενίστας, ο Γιώργος Καμίνης υποσχέθηκε να ντύσει τις νερατζιές με μπικίνι και να τις πάει ημερήσια εκδρομή στον Αστέρα Γλυφάδας για να δροσιστούν και να κάνουν θαλάσσια σπορ.

Πιστός στη λογική τήρησης ίσων αποστάσεων, ο Δήμαρχος Αθηνών είπε ότι καταδικάζει τη βία από όπου κι αν προέρχεται αλλά όχι και προς όπου κι αν κατευθύνεται, ενώ ανακοίνωσε ότι θα ντύσει τα μισά δέντρα της Πλατείας Συντάγματος με παλαιστινιακά μαντήλια και τα άλλα μισά με το Αστέρι του Δαυίδ.

Παράλληλα, πρότεινε στον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Αμπάς να ανοίξει τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου και να οργανώσει Λευκές Νυχτές που θα πλαισιώσουν αρμονικά τους νυχτερινούς βομβαρδισμούς, αφού μπορεί περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι να μην έχουν πρόσβαση σε νερό αλλά αυτό δεν πρέπει να τους εμποδίσει από να κατέβουν για ψώνια στην αγορά.

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε στη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας για τη Γάζα φορώντας ένα παλαιστινιακό μαντήλι, ενώ ο Γιώργος Μουρούτης έγραψε στο twitter ότι ήταν λάθος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας με το κασκόλ του ΠΑΟΚ και να φωνάζει αντιμπεριαλιστικά συνθήματα όπως «Σε γνωρίζω απ’ τη φανέλα / την ασπρόμαυρη στολή / σ’ αγαπώ με τόση τρέλα / όσο τίποτα στη γη. / Σ’ όποιο γήπεδο κι αν παίζεις / πάντα θα σ’ ακολουθώ / μια ζωή θα το φωνάζω / ΠΑΟΚΑΡΑ σ’ αγαπώ».

Όπως ήταν φυσικό, η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε την άμεση απομόνωση της Ελλάδας από τους συμμάχους της καθώς και κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ, ενώ ο Νετανιάχου απείλησε ότι θα βομβαρδίσει ολόκληρη την Ελλάδα, εκτός από το γήπεδο της Λεωφόρου.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πως οι ίδιοι άνθρωποι που καταδίκασαν την απαράδεκτη απόφαση του Γιώργου Καμίνη να μην εκδώσει ψήφισμα καταδίκης για τη Γάζα, ενοχλήθηκαν εξίσου από την τολμηρή απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να φορέσει το παλαιστινιακό μαντήλι, επειδή λένε "στην πολιτική δε χωράει ακτιβισμός κι ο μελλοντικός πρωθυπουργός δε γίνεται να παίζει με τα συμφέροντα της χώρας".

Είναι φοβερό που ακόμα και σε αυτές τις αποτρόπαιες εποχές, κάποιοι επιλέγουν την τήρηση ίσων αποστάσεων, ακόμα και σε ακραίες περιπτώσεις βίας, όπως αυτή που λαμβάνει χώρα καθημερινά στη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτό που έχω να πω είναι ότι κάτι τέτοιους ανθρωπους τους λυπάμαι βαθύτατα. Είναι άνθρωποι απλοί, καθημερινοί που ενώ δίνουν μάχη για να τα φέρουν βόλτα έχουν ταυτίσει τόσο πολύ το συμφέρον τους με το φερόμενο ως συμφέρον του Κράτους που έχουν ξεχάσει να χρησιμοποιούν την καρδιά τους. Είναι ήδη νεκροί και δεν το ξέρουν.

Η ελληνική κοινωνία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην αποκτήνωση, όχι από το μίσος αλλά από την αδιαφορία και τη μετριοπάθεια απέναντι σε όλα. Ακόμα και στα πιο τραγικά. Ο δρόμος για τον φασισμό είναι έτοιμος, στρωμένος. Μένει μόνο να κηρυχθεί από κάποιον κι επισήμως.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Είναι γνωστό πια πως ο Γιώργος Καμίνης είναι ο χρήσιμος άχρηστος. Ένας πουθενάς, ένας τίποτας που τοποθετήθηκε σε μια νευραλγική θέση για να εξυπηρετεί συμφέροντα. Κι όλα αυτά με τις ψήφους και τις ευλογίες δεκάδων χιλιάδων Αθηναίων. Να τον χαίρονται.)

(Ανήθικο δίδαγμα no. 2: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αποφάσισε και φέτος να μην πραγματοποιηθεί δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την αυριανή επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Αν και διακοσμητικός, έχει καταλάβει ότι το τρολάρισμα έχει και κάποια όρια.)

Μαντήλια, μαγιό, αστέρια, κουβαδάκια, φουσκωτά θα βρείτε μόνο στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου