Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Της κρίσης οι πεσσόντες (ήρωες) - by To Skouliki Tom

Η εβδομάδα που μας πέρασε ανήκει δικαιωματικά στον Δήμαρχο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Γιώργο Καμίνη. Ξεκινώντας από το Yarn Bombing και φτάνοντας μέχρι τις προχθεσινές Λευκές Νύχτες, αυτός ο σύγχρονος οραματιστής δείχνει ότι ήρθε στον δήμο για να φύγει βράδυ.

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Μέτρα στην ομίχλη - by To Skouliki Tom

Δημοσιεύθηκαν χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι Υπουργικές Αποφάσεις για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την αιθαλομίχλη αλλά επειδή δε διαβάζει κανείς την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα δημοσιευτούν και στον Αστρολόγο Ιανουαρίου για να τις διαβάσουν όλοι.

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία - by To Skouliki Tom

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι άντρας του γλεντιού και δεν υπολογίζει. Στερημένος κάθε θλίψης και στενοχώριας, λύπης και πένθους, δε μπορεί να καταλάβει τη μελαγχολία των Χριστουγέννων, αφού βλέπει τη μεγάλη αυτή γιορτή σαν μία ακόμα μέρα στο γραφείο του Μεγάρου Μαξίμου, αφού, όπως έχει πει, δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα.

Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

Το Χριστουγεννιάτικο status του Πρωθυπουργού - by The One Eyed Bert

Ας μη γελιόμαστε.
Τα Χριστούγεννα για τους ανθρώπους είναι η πιο ωραία περίοδος του χρόνου.
Δέντρα, δώρα, κρύο, τζάκι, θαλπωρή, φωτάκια, γιρλάντες, άδεια από την δουλειά, αγκαλίτσες κάτω από τα σκεπάσματα. 

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

Atenistas. Λοβοτομημένοι Αθηναίοι στην πράξη - by To Skouliki Tom

Το Σάββατο που μας πέρασε τα δέντρα και τα παγκάκια στο ύψος της Παλαιάς Βουλής, στην οδό Σταδίου,  ντύθηκαν με πλεκτά πουλόβερ, στα πλαίσια εικαστικής δράσης που φέρει το όνομα «Yarn Bombing» και την οποία στηρίζει ο Δήμος Αθηναίων.

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Τα πιο πλούσια Χριστούγεννα - by To Skouliki Tom

Σύμφωνα με έρευνα που μου ανέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς, οι Έλληνες θα γιορτάσουν φέτος τα πιο φτωχά Χριστούγεννα της ιστορίας τους σπάζοντας την παράδοση αιώνων που τους ήθελε να ξετινάζονται στο φαΐ και να φορτώνουν με δώρα το χριστουγεννιάτικο δέντρο για να γιορτάσουν πολυτελώς τη γέννηση του Χριστού που ήταν μπατίρης και γεννήθηκε σε μια σπηλιά της Βηθλεέμ που δεν είχε ούτε ηλεκτρικό ρεύμα.

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Πέτα τον Χριστό απ΄τη φάτνη- by To Skouliki Tom

Χωρίς εκπλήξεις κυλά η χριστουγεννιάτικη περίοδος στη Θεσσαλονίκη, αφού εκλάπη και φέτος το Θείο Βρέφος από τη φάτνη που στήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων 4 χρόνων.

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

Η γενιά του Χρηματιστηρίου - by To Skouliki Tom

Ανάμεσα στο εφάπαξ του Δημήτρη Τσουκαλά και το ακίνητο του Νότη Μηταράκη στο Λονδίνο, υπήρξε χθες μια είδηση που πέρασε κάπως στα ψιλά κι ευτυχώς που είμαι πάρα πολύ υπόγειο σκουλήκι του συστήματος, αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να καταφέρω να την ξετρυπώσω.

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

Τζακίρ κέφι - by To Skouliki Tom

Υψηλά επίπεδα αιωρουμένων σωματιδίων κατέγραψε το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Αττική το περασμένο Σάββατο, αφού οι Έλληνες έχουν το κακό συνήθειο να κρυώνουν το χειμώνα, οπότε ανάβουν τα τζάκια, αν και δεν αποκλείεται να μας ψεκάζουν αιθαλομίχλη για να μαστουρώνουμε και να ξεχνάμε ότι έχουμε ακόμα πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Βαριέμαι - by To Skouliki Tom

Σήμερα βαριέμαι. Έλεγα να μη γράψω τίποτα αλλά τελικά αποφάσισα να γράψω για το λόγο που έλεγα να μη γράψω, οπότε μάλλον αυτοαναιρούμαι, αφού τελικά έγραψα.

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Το Μποτιλιάρισμα των 58 - by To Skouliki Tom

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στη χθεσινή πρώτη δημόσια εκδήλωση της Κίνησης των 58 που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Ακροπόλ, παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Κώστα Σημίτη.

Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Η καλοπέραση θέλει φτώχεια - by To Skouliki Tom

Σύμφωνα με έρευνα της Eurostat για την Ελλάδα, ένα μεγάλο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού βρίσκεται σε συνθήκες φτώχειας. Η έρευνα δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα αλλά εγώ περίμενα να την διαβάσω στο Βήμα πριν γράψω. Α, όλα κι όλα! Άμα δεν διαβάσω κάτι στο Βήμα δεν το πιστεύω.

Με ένα σμπάρο - από τον Γιάννη Αγιάννη

Πρόσφατα στη τηλεόραση είδα δύο ειδήσεις που μεταδόθηκαν σε διαφορετική στιγμή και φαίνονται άσχετες μεταξύ τους. Τουναντίον όμως, σχετίζονται. Και παρά πολυ μάλιστα.

Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

Δεκέμβριος 2008: Μνήμες από το Περού - by To Skouliki Tom

Τον Δεκέμβριο του 2008 δεν ήμουν στην Αθήνα. Ήμουν στο Περού. Και συγκεκριμένα στο Κούσκο. Το Κούσκο είναι η αρχαία πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκας που ισοπεδώθηκε από τους Ισπανούς κονκισταδόρες και ξαναχτίστηκε κατόπιν από τους Ίνκας. Μόνο που τη δεύτερη φορά ήταν σκλάβοι των Ισπανών κατακτητών.

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

Τρολοσκόπηση no. 3 - Η αληθινή δημοσκόπηση από το έγκυρο Skouliki Tom

Επειδή τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO για το Mega δε γέμισαν ούτε το μάτι του One Eyed Bert, κάλεσα το Γιάννη αμέσως μετά την εκπομπή της περασμένης Δευτέρας να έρθει στη σπηλιά μας, ώστε να μου δώσει κάποιες εξηγήσεις.

Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Το αφοριστικό status του Μητροπολίτη Σεραφείμ - by The One Eyed Bert


Προσπαθούσα να πείσω Tο Skouliki Tom και την I Willi Am, πως οι διακοπές δεν είχαν τελειώσει ακόμα και πως το “κρύο”, οι “βροχές” και οι “πλημμύρες”, ήταν απλά ένα τερτίπι του καλοκαιριού. Αυτοί επέμεναν πως ήμουν εμμονικός και ψυχοπαθής. 

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Σχέδιο Σαμαρά: Battle Royale - by To Skouliki Tom

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απαγόρευσε προσωρινά το κυνήγι σε όλη την Ελλάδα και για όλα τα θηράματα έπειτα από προσφυγή ζωοφιλικής οργάνωσης κατά της υπουργικής απόφασης που ρυθμίζει τα ζητήματα θήρας. 

Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Καλό Μήνα ! ! ! - by To Skouliki Tom

Στα περισσότερα μέρη του κόσμου συνηθίζεται κάθε περίπου 30 μέρες να αλλάζει ο μήνας, αν και στην Ελλάδα της κρίσης - που δεν είναι κρίση γιατί θα κρατήσει για πάντα - η αλλαγή του μήνα δε μας κάνει ιδιαίτερη αίσθηση, αφού κάθε μήνας είναι χειρότερος από τον προηγούμενο.