Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

Τζακίρ κέφι - by To Skouliki Tom

Υψηλά επίπεδα αιωρουμένων σωματιδίων κατέγραψε το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Αττική το περασμένο Σάββατο, αφού οι Έλληνες έχουν το κακό συνήθειο να κρυώνουν το χειμώνα, οπότε ανάβουν τα τζάκια, αν και δεν αποκλείεται να μας ψεκάζουν αιθαλομίχλη για να μαστουρώνουμε και να ξεχνάμε ότι έχουμε ακόμα πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.

Μάλιστα, η αιθαλομίχλη ήταν τόσο έντονη το Σάββατο το βράδυ στην Αθήνα που ένιωθες ότι βρίσκεσαι στο Λονδίνο του 19ου αιώνα και θα πεταγόταν από καμιά γωνία ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης να σε ξεκοιλιάσει.

Είναι κρίμα που οι χρυσαυγίτες έχουν σταματήσει να βγαίνουν παγανιά και να ξεκάνουν κόσμο. Θα ήταν πολύ ατμοσφαιρικό.

Με βάση τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την περαιτέρω συσσώρευση σωματιδίων στην ατμόσφαιρα μέχρι και σήμερα Δευτέρα, οπότε από αύριο θα μπορείτε να καίτε στο τζάκι ό,τι βρείτε μπροστά σας χωρίς τύψεις.
Εξαιτίας της αιθαλομίχλης, η Αθήνα μοιάζει από ψηλά με ένα απέραντο φουγάρο εργοστασίου που δουλεύει πυρετωδώς, αλλά αν κάνεις μια βόλτα στους δρόμους διαπιστώνεις ότι οι Αθηναίοι κωλοβαράνε όλη μέρα στις καφετέριες, αφού είναι πιο τεμπέληδες κι από τους Θεσσαλονικείς.
Σύμφωνα με το Mega, η Αθήνα αυτές τις μέρες μοιάζει περισσότερο με την Αθήνα του Δεκέμβρη του 2008 που καιγόταν το πελεκούδι, οπότε η Όλγα Τρέμη κατηγορεί τους κουκουλοφόρους που πετάνε μολότοφ στα τζάκια τους με σκοπό να ξεκάνουν στο σύστημα από τον καναπέ τους.
Βέβαια, η αιθαλομίχλη μπορεί να προέρχεται και από τα μπαφίδια που σκάνε οι Αθηναίοι μπροστά στους μπάτσους με την ελπίδα ότι θα τους συλλάβουν και θα τους πετάξουν σε κανά κελί με θέρμανση για να ζεσταθεί το κοκκαλάκι τους.
Οι αρμόδιοι κάνουν νέα έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση τζακιών, προκειμένου να συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων, και τους προτείνουν να στριμώχνονται στα αυτοκίνητα και να ανάβουν το καλοριφέρ για να ζεσταθούν, αφού, ως γνωστόν, η βενζίνη είναι πιο οικολογική από το ξύλο.
Ενόψει του φανερού κινδύνου, ο Δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης δεσμεύτηκε ότι φέτος τα Χριστούγεννα, εκτός από τα παγκάκια της πλατείας Κλαυθμώνος που είχε ξηλώσει το 2011 για να μη βρίσκουν εκεί καταφύγιο οι άστεγοι, θα ξηλώσει και τα τζάκια των Αθηναίων, ώστε να μην υπάρχει καταφύγιο για κανέναν. 
Από τη μεριά του, ο Πέτρος Τατσόπουλος τόνισε ότι φέτος θα αναλάβει να πηδήξει την άλλη μισή Αθήνα που είχε αφήσει αγάμητη πέρσυ για να τη ζεστάνει, ενώ από του χρόνου θα ξεκινήσει περιοδείες και στην επαρχία, ώστε μέχρι το τέλος της κρίσης να μην έχει μείνει ούτε ένας Έλληνας αγάμητος. 
Διαβάζω στις εφημερίδες ότι για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ θα υπάρχει μηδενική χρέωση κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για το διπλάσιο αριθμό ημερών που υπάρχει αύξηση συγκέντρωσης αιωρουμένων σωματιδίων άνω των 150μg/m3.
Φοβερό σχέδιο! Θα παρακαλάς να καίει ο γείτονας στο τζάκι τα άντερά του για να έχεις δωρεάν ρεύμα.
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε ότι το κόστος που προκύπτει από την δωρεάν κατανάλωση ενέργειας θα καλυφθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού, το οποίο υπολογίζεται γύρω στο 352% του ΑΕΠ αλλά δε μας το λένε για να μην νιώσουμε ξαφνικά Τζάκι Κένεντι κι αρχίσουμε να αγοράζουμε πετρέλαιο με τον τόνο.
Τζάκια. Τζάκι. Τζάκι Κένεντι. Τελικά, όλα δένουν.
by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Ευτυχώς που οι Έλληνες είναι βαθιά αντιεξουσιαστές και δε συμμορφώνονται με τις οδηγίες της Κυβέρνησης. Υπήρχε κίνδυνος να χαλάσει η αιθαλομίχλη την εξαρετική εικόνα φτώχειας της Ελλάδας στο εξωτερικό.)

Βρείτε θαλπωρή στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου