Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Καλό Μήνα ! ! ! - by To Skouliki Tom

Στα περισσότερα μέρη του κόσμου συνηθίζεται κάθε περίπου 30 μέρες να αλλάζει ο μήνας, αν και στην Ελλάδα της κρίσης - που δεν είναι κρίση γιατί θα κρατήσει για πάντα - η αλλαγή του μήνα δε μας κάνει ιδιαίτερη αίσθηση, αφού κάθε μήνας είναι χειρότερος από τον προηγούμενο.

Αυτό ισχύει για όλους σχεδόν τους Έλληνες εκτός από το Γιάννη Στουρνάρα που έχει δικό του ημερολόγιο όπου ο μήνας κρατάει 365 μέρες και το έτος 12 χρόνια, οπότε όταν λέει ότι η ανάπτυξη θα έρθει σε 7 μήνες εννοεί το 2020.

Ο μήνας που μας πέρασε ήταν πολύ σκατά, δηλαδή χειρότερος από τους προηγούμενους 10 του 2013 που ήταν απλά σκατά, αλλά πολύ καλύτερος από τους μήνες που θα έρθουν οι οποίοι θα είναι εντελώς σκατά.

Έτσι, εντελώς αναπάντεχα, έπειτα από 30 μέρες Νοεμβρίου, μπήκαμε στον Δεκέμβριο.

Ο Δεκέμβριος είναι ο πιο καταθλιπτικός μήνας του χρόνου, γιατί κάνει πολύ κρύο και πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα και όλοι γύρω σου είναι ζευγαρωμένοι και παριστάνουν τους ευτυχισμένους και μόνο εσύ είσαι μαγκούφης και σκέφτεσαι ότι θα μείνεις στο ράφι, γιατί ποια στραβή θα βρεθεί να σε κοιτάξει έτσι όπως είσαι σαν γαμωτοχριστό σου, αλλά δεν πειράζει αφού και τα περσινά Χριστούγεννα στην ίδια σκατοκατάσταση ήσουν και βρήκες παρηγοριά σε ένα κουτί μελομακάρονα και τη γέμιση από μια ολόκληρη γαλοπούλα κι αν συνεχίσεις να τρως έτσι δε νομίζω τα επόμενα Χριστούγεννα να σε βρουν σε καλύτερη φάση με τις πατσές να κρέμονται από παντού.

Ακόμα κι αν ξέχασες ότι άλλαξε ο μήνας θα βρέθηκε σίγουρα κάποιος καθυστερημένος φίλος σου στο facebook που μοίραζε ευχές δεξιά κι αριστερά συνοδευόμενες από ένα χιονισμένο τοπίο και την ατάκα "Ξεκινάμε το μήνα με αισιοδοξία & χαμόγελο" γραμμένη με κόκκινα, μπλε και κίτρινα γράμματα για να πάθεις επιληψία.

Η μάστιγα των πρώτων χρόνων του ίντερνετ, όταν αυτές οι φωτογραφίες έκαναν θραύση, υπάρχει ακόμα σε κάτι σελίδες του facebook με ονόματα όπως "Έκλαψα ξαναέκλαψα, όμως τώρα θα πάρεις τα αρχίδια μου" ή "Είμαι γατούλα αλλά άμα με πειράξεις γρατζουνάω" που για κάποιον ανεξήγητο λόγο έχουν πάνω από 10.000 μέλη η κάθε μία.

Αρκετά από αυτά τα άτομα έχουν και δικαίωμα ψήφου, οπότε μην απορείς μετά γιατί είμαστε εντελώς για τον πούτσο σαν χώρα.

Γενικά στο facebook υπάρχει μια ατμόσφαιρα υπερβάλλουσας αισιοδοξίας όπου το ξημέρωμα μιας καινούριας μέρας, η εβδομάδα που ξεκινάει ή το Σαββατοκύριακο αποτελούν λόγους πανηγυρισμού, αν και ο μισός πληθυσμός βρίσκεται ένα βήμα πριν την αυτοκτονία.

Τώρα που γράφω είναι νύχτα Σαββάτου κι εσύ είσαι του θανάτου πίνεις μια θάλασσα φαρμάκια και ποτά, κι αυτή απόψε ξενυχτά στην αγκαλιά του και κάνει έρωτα με φώτα χαμηλά, αλλά επειδή θα σε πούνε μαλάκα κλαψομούνη έχεις ανεβάσει στο facebook μια φωτογραφία που παρτάρεις σαν παραπληγικός σε ένα μαγαζί που πήγες με το ζόρι με ένα ποτήρι gin tonic στο χέρι, το μοναδικό που παράγγειλες όλο το βράδυ.

Έχεις φάει ήδη delete οπότε μην μπεις στον κόπο να με ξανακάνεις add. Θα σε κάνω και block.

Καλό μήνα!

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό όταν ακούω τη λέξη Δεκέμβριος είναι τα Δεκεμβριανά. Του 2008, όχι του 1944. Το '44 δε ζούσα. Και το '08 ήμουν στο Περού. Αλλά γι' αυτό μάλλον θα γράψω την Παρασκευή.)

Ξεκίνα το μήνα δυναμικά! Κάνε like στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου