Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Η καλοπέραση θέλει φτώχεια - by To Skouliki Tom

Σύμφωνα με έρευνα της Eurostat για την Ελλάδα, ένα μεγάλο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού βρίσκεται σε συνθήκες φτώχειας. Η έρευνα δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα αλλά εγώ περίμενα να την διαβάσω στο Βήμα πριν γράψω. Α, όλα κι όλα! Άμα δεν διαβάσω κάτι στο Βήμα δεν το πιστεύω.

Η έρευνα αναφέρει ότι 1 στους 3 Έλληνες ζει σε κατάσταση φτώχειας, ενώ οι άλλοι 2 είναι ο Μπόμπολας και ο Βαρδινογιάννης.

Διαβάζω στην έρευνα ότι κάποιος θεωρείται φτωχός όταν έχει εισόδημα μικρότερο του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος, αν και το μέσο εθνικό εισόδημα είναι για γέλια, οπότε στην πραγματικότητα είμαστε όλοι φτωχοί αλλά δε μας το λένε για να μην το πάρουμε κατάκαρδα.

Ταυτόχρονα, το 14,1% του πληθυσμού βρίσκεται σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας κι αυτό είναι πολύ θετικό, αφού αν φοβάσαι ότι μπορεί να χάσεις τη δουλειά σου γίνεσαι πιο παραγωγικός και δουλοπρεπής και δεν κάθεσαι να ξύνεις όλη μέρα τα αρχίδια σου μπροστά στο facebook, όπως κάνω εγώ που δεν δουλεύω.

Από την άλλη, το 19,5% του πληθυσμού βρίσκεται και σε κατάσταση ένδειας, δηλαδή στερείται βασικά καταναλωτικά αγαθά, με αποτέλεσμα να ζηλεύει τους υπόλοιπους Έλληνες που είναι απλά φτωχοί κι έχουν ακόμα χρήματα να αγοράσουν γάλα και ψωμί για τα παιδιά τους.

Το γεγονός αυτό έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τον Αντώνη Σαμαρά που κάνει αγώνα δρόμου να στερήσει τα είδη πρώτης ανάγκης από όλους τους Έλληνες, ώστε να εξαλειφθούν οι κοινωνικές ανισότητες και να ζούμε όλοι μαζί αδελφωμένοι σαν ζητιάνοι.

Η έρευνα καταλήγει λέγοντας πως συνολικά 3,8 εκατομμύρια Έλληνες βρίσκονται σε τουλάχιστον μία από τις παραπάνω τρεις καταστάσεις - φτώχεια, ένδεια, ανεργία - αλλά δε βγαίνουν στους δρόμους να πάρουν πίσω αυτά που τους ανήκουν, αφού είναι εντελώς ζώα και νομίζουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει τα λεφτά τους στις τράπεζες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες για να τα φυλάνε μέχρι να βγούμε από την κρίση.

Αυτό δεν είναι τελείως λάθος, αφού είδαμε και τα χαΐρια των Ελλήνων όταν είχαν λεφτά και τα γράφανε όλα στην καραπουτσακλάρα τους με αποτέλεσμα σήμερα να μη μπορούν να διαχειριστούν ούτε 5 ευρώ και να τα σπάνε ακόμα στον Νότη Σφακιανάκη και τη Δέσποινα Βανδή.

Γενικά, είναι λίγο κουραστική όλη αυτή η κατάσταση με τους δείκτες φτώχειας που δημοσιεύονται κάθε λίγο και λιγάκι. Δημιουργούν κόμπλεξ ανωτερότητας και σε εμάς τους πλούσιους που έχουμε διαφθαρεί από τα πλούτη και δε μπορούμε να χαρούμε τη ζωή.

Μάλιστα, σκέφτομαι να χαρίσω όλη μου την περιουσία στον Μελισσανίδη και να βγω στο πεζοδρόμιο με την I Willi Am και τον One Eyed Bert για να κερδίσουμε επιτέλους τίμια το ψωμί μας σαν σωστές πουτάνες.

Τόσο έξαλλος γίνομαι!

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Θα περίμενε κανείς ότι η κρίση θα μας έκανε λιγότερο καθάρματα από όσο ήμασταν πριν από αυτήν. Το αντίθετο. Παραμένουμε τα ίδια μίζερα ανθρωπάκια. Τελικά, η μιζέρια δεν έχει να κάνει με τα ευρώ που έχεις στην τσέπη σου. Μάλλον η δραχμή μας πάει καλύτερα.)

Η κακούργα η φτώχεια χτύπησε και τη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου