Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Δεν Έχουμε Ηλεκτρικό - by To Skouliki Tom

Την επανασύνδεση του ρεύματος στις ευπαθείς ομάδες ανήγγειλε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1.

Ο Γιάννης Μανιάτης ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί μια ειδική κατηγορία στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ όπου θα ενταχθούν 10.000 πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους κοινωνικής αλληλεγγύης των δήμων ή της Εκκλησίας. Όλοι οι υπόλοιποι θα παραμείνουν ενταγμένοι στο αντικοινωνικό τιμολόγιο.

Ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι η επιβάρυνση θα είναι μισό ευρώ το χρόνο για όλους, εκτός από αυτούς τους 10.000 ευπαθείς συμπολίτες μας και τη Νέα Δημοκρατία που χρωστάει στη ΔΕΗ 560.000 ευρώ και πρέπει πρώτα να ξεχρεώσει.

Είναι πολύ άδικο που δε δημιουργείται ένα δεύτερο ειδικό κοινωνικό τιμολόγιο και για τη Νέα Δημοκρατία. Μπορεί να γίνει καμιά στραβή και να της κόψουν το ρεύμα και μετά να μας κυβερνάει ο Αντώνης Σαμαράς στα τυφλά, να πάμε κατά διαόλου και να μη βγούμε ποτέ στις αγορές που μας περιμένουν πώς και πώς. Δεν είναι ευγενικό.

Ο κ. Μανιάτης συνέχισε λέγοντας ότι ως ευπαθείς ομάδες αναγνωρίζονται μόνο όσοι είναι γραμμένοι στα συσσίτια. Όλοι οι άλλοι θα αντιμετωπίζονται ως πολυεκατομμυριούχοι.

Απαντώντας στις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν, ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι το μέτρο είναι προσωρινό και αφορά μόνο το φετινό χειμώνα, αφού του χρόνου θα τους ξανακόψει το ρεύμα. Δεν είναι και για χόρταση η κοινωνική αλληλεγγύη.

Κύκλοι μέσα από το υπουργείο επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που κάποιος από τους 10.000 δεν έχει κλιματιστικό ή θερμάστρα για να ζεσταθεί - οπότε το ρεύμα του είναι άχρηστο - μπορεί να βάλει το δάχτυλο στην πρίζα μέχρι να γίνει ψητός. Άμα βάλει και λίγο φοινικέλαιο μπορεί να γίνει και τηγανητός. Ανάλογα τί τραβάει η όρεξη των υπολοίπων.

Μάλιστα, υπάρχει η σκέψη να δοθεί από το Κράτος στέγη και σε όλους τους άστεγους της χώρας, με την επιβάρυνση να υπολογίζεται σε μονάχα ένα δωμάτιο από το σπίτι όλων των υπολοίπων.

Άσε που υπάρχουν κι ένα σωρό κωλόγριες ξεχασμένες από το Θεό που κάθονται και ψοφάνε μόνες τους. Τώρα θα έχουν παρέα. Κανένας μόνος του στην κρίση.

Η αρχική σκέψη του υπουργείου ήταν να καλυφθεί το κόστος των 50 λεπτών από τους βουλευτές βάσει μιας προχωρημένης οικονομικής εξίσωσης του Γιάννη Στουρνάρα (0,50 ευρώ Χ 9.000.000 ηλεκτροδοτούμενα = 4.500.000 ευρώ / 300 βουλευτές = 15.000 ευρώ / 12 μήνες = 1.250 ευρώ έκαστος) αλλά η Κυβέρνηση θεώρησε ότι είναι πολύ άδικο να πληρώνουν οι λίγοι για τους πολλούς. Μόνο οι πολλοί για τους λίγους επιτρέπεται να πληρώνουν στην Ελλάδα.

Βέβαια, υπάρχουν και τα κανάλια που είναι μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΗ αλλά μετά πως θα μπορεί να βγαίνει ο κ. Μανιάτης και να θριαμβολογεί για τον κοινωνικό σχέδιο της Κυβέρνησης;

Φοβερό κοινωνικό σχέδιο! Πρώτα τους κόβει το ρεύμα και μετά το συνδέει με τα λεφτά των άλλων. Κηδεία με ξένα κόλλυβα.

Γενικά, έχουν πάρει σβάρνα τα κανάλια και μιλάνε. Στη Βουλή δεν πατάει κανείς. Αν ανοίξεις το κανάλι της Βουλής θα νομίζεις ότι μας κυβερνάει η αντιπολίτευση. Το επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα γίνει στο πλατό της Ανατροπής με συντονιστή τον Ευαγγελάτο.

Αυτό δεν είναι Χούντα. Τηλεοπτική Δημοκρατία είναι. 

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Ούτε Τηλέφωνο Έχουμε.)

Στείλτε κανά φράγκο και εδώ: facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου